Volledig scherm
PREMIUM
Jobke Vonk-Vedder bij haar installatie als de nieuwe burgemeester van de gemeente Halderberge. © Marcel Otterspeer / pix4profs

Jobke Vonk-Vedder stopt per direct als burgemeester

OUDENBOSCH - Jobke Vonk-Vedder (55) legt om gezondheidsredenen per direct haar ambt als burgemeester van Halderberge neer. Dat heeft ze vanavond op haar Facebook-pagina bekend gemaakt. Vonk-Vedder was drie jaar burgemeester van Halderberge.

In een verklaring schrijft ze tot haar verdriet te stoppen vanwege gezondheid en gezin in combinatie met de hoge werkdruk. ,,Ik heb in overleg met de Commissaris van de Koning gevraagd Zijne Majesteit de Koning mij eervol te ontheffen uit het ambt van burgemeester van Halderberge. Direct vanaf het begin van mijn burgemeesterschap in Halderberge ben ik door veel inwoners en organisaties hartelijk ontvangen. Dat gevoel heb ik tot op deze dag nog steeds. Hier ontleen ik veel energie aan. Halderberge verdient een burgemeester die zich vol overgave blijft inzetten voor de vijf kernen en de mooie initiatieven die deze mooie landelijke gemeente rijk is. Ik kan dat helaas persoonlijk niet meer waarmaken.”

  1. Heimolen krijgt snel horecavoorziening

    Heimolen krijgt snel horecavoor­zie­ning

    Rucphen - De Rucphense Heimolen begint binnenkort aan een nieuwe toekomst. ,,De bouw van het horecadeel begint zo spoedig mogelijk. Binnen enkele maanden’’, meldt Ton Jaspers, die samenwerkt met Peter Jansen. Hun plannen gaan uit van een toegevoegde horecavoorziening, die gebruik gaat maken van het meel dat de molen levert. Voor pannenkoeken of pizza’s; zelfs bier is een mogelijkheid. De anderhalve eeuw oude rijksmonument blijft zoals het is.