Volledig scherm
Supporterscafe Baan 4 met ouderen en sporters bij Talentencentrum op Vierhoeven in Roosendaal - Foto: Pix4Profs/Peter van Trijen. © Pix4Profs/Peter van Trijen

Jongeren en ouderen komen samen in het supporterscafe Baan 4 op Vierhoeven

ROOSENDAAL -  Het supporterscafe Baan 4 op Vierhoeven is zo een groot succes dat het naast vrijdag binnenkort ook op maandag en woensdag open gaat. In het supporterscafe ontmoeten ouderen en jongeren elkaar op vrijdagmorgen in het Talentencentrum Zuidwest Nederland op Sportpark Vierhoeven in de Roosendaalse wijk Langdonk.

Het initiatief van Andre de Klerk van Aleco en Conny van Overveld van Het Werkatelier is ontstaan tijdens een lunch tijdens de week van de eenzaamheid in het Talentencentrum. ,, We wilden het centrum gebruiken voor verbinden en vitaliteit met de buurt. Vooral activiteiten voor de ouderen die we zo uit hun isolement willen halen met wandelen, kaarten of spelletjes.”

De ouderen komen niet alleen in contact met elkaar, maar ook met sporttalenten en jongeren die door Aleco worden begeleid in het Talentencentrum. Conny van Overveld benadrukt dat veel ouderen zelf met ideeën komen.  ,,Het wandelen is bijvoorbeeld door Jan Melsen van 88 jaar aangekaart. Iedereen doet mee op zijn eigen niveau. Maar het gaat vooral om de gezelligheid en het samen zijn.”

Gida van Herel (67 jaar) komt elke week en zit smakelijk met iedereen van de gezamenlijke lunch van 6 euro te genieten. ,,Je maakt hier heel veel kennissen. We hebben het hier ontzettend fijn met elkaar.”