Roosendaal : Leerling van JTC op bezoek in bouwloods van carnavalsvereniging De Kurketrekkers
foto: Pix4profs/Gerard van Offeren  Reinout Taheij van cv De Kurketrekkers geeft uitleg
Volledig scherm
Roosendaal : Leerling van JTC op bezoek in bouwloods van carnavalsvereniging De Kurketrekkers foto: Pix4profs/Gerard van Offeren Reinout Taheij van cv De Kurketrekkers geeft uitleg © Pix4Profs/Gerard van Offeren

JTC bouwt verder aan de mega-Tullepetaon: ‘Vorig jaar was het knutselen, dit is het echte werk’

ROOSENDAAL - Toen ze vorig jaar door deze krant geïnterviewd werden over hun werk aan de mega-Tullepetaon van bouwclub De Kurketrekkers en het JTC waren Sietse en Xem (allebei 13) nog druk in de weer met papier-maché. De meterslange nek moest helemaal worden beplakt. 

 1. 
Jongerencentrum Sint Josephstraat oogt weer fris: ‘Hier voel ik me nooit buitengesloten’
  PREMIUM

  Jongeren­cen­trum Sint Jo­sephstraat oogt weer fris: ‘Hier voel ik me nooit buitenge­slo­ten’

  ROOSENDAAL - Het vernieuwde jongerencentrum aan de Sint Josephlaan in Roosendaal heeft een gamehoek, een kookhoek, een creatieve tafel, ruimte om huiswerk te maken, een bar, tafeltennistafel en tafelvoetbal. Alles om jongeren een plek te geven waar ze zich welkom voelen. ,,Ik ben zo trots op ons team dat dit heeft klaargespeeld”, glunderde regiomanager Lianne Ribbens donderdag bij de heropening.
  Roosendaal
 2. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's
  8

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.
 3. Mark Cavendish met de fanclub van Cees Bol op pad in ZLM Tour: ‘Ze hadden hem afgeschreven’
  PREMIUM
  Met video

  Mark Cavendish met de fanclub van Cees Bol op pad in ZLM Tour: ‘Ze hadden hem afgeschre­ven’

  In aanloop naar de Tour is Mark Cavendish de komende vijf dagen de grote publiekstrekker in de ZLM Tour, die onder andere de regio West-Brabant, Oosterhout en Schijndel aandoet. De Brit aast straks in Frankrijk op het absolute rittenrecord. Cees Bol is de man die voor hem de sprint aan moet trekken. ,,Ze hadden hem afgeschreven, maar Mark zelf twijfelt nooit aan zichzelf.”
  Roosendaal