Kijk mee: Stampersgatse Zera (16) staat op scherp om de jonge Leeuwinnen aan Europese titel te helpen

livevideoSTAMPERSGAT - Met haar tot op d'r billen is Zera Hulswit een opvallende verschijning in het Nederlands voetbalelftal voor meisjes tot 17 jaar. Net zestien, komt de voetbalster uit Stampersgat uit voor jong-Oranje. Vrijdag hoopt ze te mogen invallen op de EK-finale tegen Duitsland.

Vanuit Bulgarije, waar het toernooi wordt gespeeld, raadt ze al haar dorpsgenoten aan om 13 uur af te stemmen op NPO1. ,,De finale komt rechtstreeks op televisie. Toch wel het bewijs dat vrouwenvoetbal inmiddels serieus genomen wordt.‘’ De rechtsbuiten hoopt haar team mede aan de Europese titel te helpen. ,,Als we achter staan kan ik mogelijk net dat beetje power geven. We staan allemaal op scherp. Dit Oranje heeft nog nooit een EK-finale gehaald. We hebben in de voorrondes met 2-3 van de Duitsers gewonnen. De sfeer in onze ploeg wordt steeds beter, we leven helemaal naar de finale toe. Laten we het nu maar afmaken ook.‘’

  1. Oudenbossche boekenmarkt met overvloed voor kwetsbaren
    PREMIUM

    Oudenbos­sche boeken­markt met overvloed voor kwetsbaren

    OUDENBOSCH - Zowel de traditionele boekenmarkt in de Pauluskerk zaterdag en zondag, als de boeken- en cd-markt van Homico/Kringloper op Pagnevaartweg 82 van dinsdag 11 tot en met zaterdag 15 juni, zijn goed verlopen. Beiden organisaties hebben elkaar echt niet 'dwars' gezeten. En zeker niet in de persoonlijke sfeer. Ook geen mindere verkoop. Wel kan in de toekomst binnen Oudenbosch door een betere afstemming wat misverstand voorkomen worden.