Volledig scherm
Proosten op Koninklijke onderscheiding door Eduward Torenbos en burgemeester Jacques Niederer in Roosendaal. Foto Alfred de Bruin © Foto Alfred de Bruin

Koninklijke onderscheiding voor Eduward Torenbos in Roosendaal

VIDEOROOSENDAAL - Eduward Torenbos heeft maandagmiddag zijn koninklijke onderscheiding alsnog van de burgemeester Niederer ontvangen. Door vakantie van Torenbos kon de uitreiking niet plaats vinden tijdens de lintjesregen op 26 april. 

Volledig scherm
Koninklijke onderscheiding voor Eduward Torenbos in Roosendaal. Foto Alfred de Bruin © Foto Alfred de Bruin

Torenbos (77 jaar) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij is oud militair en reeds enkele jaren met pensioen. Torenbos is jarenlang voorzitter geweest van de plaatselijke afdeling van Vakbond de Unie. Hij onderhoudt met enkele collega’s de oorlogsgraven op de begraafplaatsen aan de Bredaseweg en Bachlaan. De graven worden onderhouden namens Stichting Begraafplaatsen Roosendaal. 

Ook zette Torenbos zich in voor het welzijn van bewonersgroepen bij stichting Wijkhuis West en is secretaris en penningmeester bij de Historische collectie Korps commandotroepen. Hij is betrokken bij diverse organisaties en activiteiten in Roosendaal, in het bijzonder voor het Korps Commandotroepen. In 1993 was hij een van de initiatiefnemers van commando vereniging West-Brabant. 

Daarmee heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de maatschappij en gemeenschap van Roosendaal volgens Burgemeester Niederer namens de gemeente.