Volledig scherm
Kingdom festival in 2015 op het Vrouwenhof in Roosendaal. Archieffoto Christian Keijsers. © Christian Keijsers Fotografie

Laatste Kingdom festival op Vrouwenhof in Roosendaal

ROOSENDAAL -  Het Kingdom Festival gaat op zaterdag 8 september voor de laatste keer plaats vinden op het Vrouwenhof park. Organisator Tom Onrust hoopt dat er een nieuwe skatebaan in Roosendaal gaat komen.

Onrust organiseert het festival al een paar jaar op de verouderde skatebaan in het Vrouwenhof. ,,De baan ligt er vanaf 2004 en heeft zijn beste tijd wel gehad. De levensduur van zo'n baan is ongeveer tien jaar. Andere gemeenten in Brabant hebben al wel moderne banen, en volgens mij is daar in Roosendaal zeker behoefte aan.  Er is gelukkig een initiatief om wat nieuws te gaan wegzetten, en ik denk mee met het ontwerp samen met alle andere lokale skaters.

Onrust is met het Kingdomfestival begonnen om de Urban Culture te promoten in Roosendaal. Hij wilde niet alleen skateboarden maar ook graffiti als kunstvorm positiever in het straatbeeld neerzetten. 

De skate wedstrijd om het koninkrijk staat altijd wel in het middelpunt. Dit jaar gaat de winnaar 100 euro mee naar huis nemen. ,,Iedereen krijgt een kans om het 'koninkrijk' van het skatepark te veroveren. Skateboarden is een uitdagende sport waarbij je elke dag een nieuwe trick kan leren. Je eigen stijl creëren is een heel belangrijk onderdeel van de cultuur," vertelt Onrust. 

,,Naast de wedstrijd kunnen de bezoekers genieten van geweldige graffiti en straat kunst, andere extreme sporten en natuurlijk is er ook muziek en eten." 

Zaterdag is Onrust al op het Vrouwenhof tijdens de Hippe Fair waar onder anderen workshoppen Latex- spuiten en skaten zijn. ,,Gelijk een  mooie promotie voor het Kingdom festival in september ." 

Kingdom Festival zaterdag 8 september van 14:00 tot 23:00 op het Vrouwenhof in Roosendaal