Leerlingen Lavoor ontbijten met burgemeester Niederer in oude raadhuis Roosendaal

VIDEOROOSENDAAL - Een gezellige drukte, donderdagmorgen op de eerste verdieping van het oude raadhuis aan de Markt in Roosendaal. Leerlingen van basisschool Lavoor - Morelberg waren door het college van burgemeester en wethouders uitgenodigd om te komen ontbijten.

Op veel plaatsen in ons land is donderdagochtend stilgestaan bij het belang van een goed ontbijt.

Wethouder Klaar Koenraad van de gemeente Roosendaal onderstreepte dat andermaal. ,,Als kinderen overdag moeten leren moeten hun buikes goed gevuld zijn. Anders krijg je honger", zei mevrouw Koenraad. Zelf ontbijt ze sinds kort met smoothies die ze thuis maakt in een blender. ,,Daar gooi ik dan twee of drie fruiten in en dan drink ik het op.”

Sponge-cake

De 12-jarige Tung eet meestal boterhammen 's morgens. Maar soms ook de sponge-cake van zijn moeder. Of dat zo gezond is? Hij denkt van niet. ,,Maar het is wel lekker!” De kinderen van de Lavoor aten donderdag in het stadhuis in ieder geval wel gezond. Met bruin brood, veel fruit en romige melk. 

Volledig scherm
Nationaal Schoolontbijt in het oude raadhuis aan de Markt van Roosendaal. Met leerlingen van basisschool Lavoor - Morelberg, met burgemeester Jacques Niederer en met wethouder Klaar Koenraad. © Henk den Ridder
  1. Ruud Zijlmans uit Roosendaal verzorgt vrouwenwielrenners: ‘Annemiek van Vleuten schreef geschiedenis’
    PREMIUM

    Ruud Zijlmans uit Roosendaal verzorgt vrouwen­wiel­ren­ners: ‘Annemiek van Vleuten schreef geschiede­nis’

    Hij is bescheiden en hoeft niet in de belangstelling te staan. ,,Het gaat om de sporter. Niet om mij. Ik ben maar een klein radartje in het grote geheel.” Toch hebben de handen van Ruud Zijlmans (53) uit Roosendaal de spieren van wielertoppers in vorm gemasseerd. Hij stond aan de finish om Annemiek van Vleuten op te vangen toen ze een paar weken geleden de wereldtitel pakte in Engeland.