Volledig scherm
Heerlijk marsmallows warmen boven de vuurkorf. © Pix4profs/Iman Fase

Lichtjesavond in Rucphen is een warm gemeenschapsgebeuren

RUCPHEN - Peter Manniën: ‘’Hebben jullie genoten?’' Uit de kelen van de vele kinderen op het grasveld voor Agora klonk entousiast ‘’jaaa’'. En de vraag ‘’volgend jaar weer’', leverde een nog luider ‘’jaaa’' op. De ondernemersvereniging Rucphen “(OVR) presenteerde, na een jaar onderbreking, opnieuw een lichtjesavond en dat werd een daverend succes.

Tussen 4000 waxinelichtjes trok doo de straten een lange stoet van kinderen, onder begeleiding, met lampionnen en andere lichtjes. Bijzonder was dat de route door de kerk liep. die, behalve de kerststal, louter met kleine kaarsjes verlicht was. Dat gaf een erg mooi effect.

De straat en het veld voor Agora, plaats van vertrek en aankomst, waren gezellig ingericht. Een kerstboom, wagens en een hoogwerker vol kerstlichtjes, grote vuurkorven en muziek zorgden er voor een gezellige, warme stemming. Kinderen die zich met voertuigen het leukst in kerststijl toonden dongen mee naar prijzen. De mooiste beker mocht Kyano Pertijs in ontvangst nemen.

Omdat er zo nu en dan nattigheid viel, zochten verscheidene mensen na de prijsuitreiking beschutting. Onder paraplu’s, in de schitterende entourage buiten, genoten de blijvers van de optredens van onder ander Yoeri Sprenkels en Jeroen Rommers. Veel indruk maakte een show van een vuurspuwend vrouw, vooral bij de kinderen.

OVR-voorzitter Manniën keek terug met een brede glimlach: ,,Zo’n gebeuren is mogelijk dankzij de inzet en samenwerking van de ondernemers, clubs en school’'. Hij prees met name de vrijwilligers van jeu-de-boules club De Ketsers, de scouting en een paar jeugdelftallen van RSV, ‘die enorm veel werk verzet hebben’.