Volledig scherm
PREMIUM
Liesbeth in haar atelier Ferlies, waar zij blijvende herinneringen maakt van de kleding van overledenen. © pix4profs/petervantrijen

Liesbeth moest zichzelf opnieuw uitvinden na het verlies van haar man Ferdy: 'Wie ben ik zonder 'ons'?’

In Liefdevolle Herinnering,,Je moet jezelf opnieuw uitvinden”, zegt Liesbeth van Merrienboer over de tijd na de plotselinge dood van haar man Ferdy. Hij was pas 44 jaar.

Volledig scherm
Motorrijden was een grote passie van Ferdy van Merrienboer. © Privécollectie

De wereld van Liesbeth van Merrienboer stond van de ene op de andere dag op zijn kop, na het plotselinge overlijden van haar man Ferdy, op 3 november 2017. Een week ervoor had hij een motorongeluk gehad, waar hij, met een gebroken bekken en een gebroken pols, wonderlijk goed van afgekomen leek te zijn. Maar bij de hersteloperatie een week later overleed hij plotseling aan bloedproppen in zijn hart en longen.

  1. Koerz moet bij Groenhuysen ook de bloemist en taxichaffeur de zorg intrekken

    Koerz moet bij Groenhuy­sen ook de bloemist en taxichaf­feur de zorg intrekken

    ROOSENDAAL - Zorginstelling Groenhuysen introduceert een zij-instroomopleiding voor mensen die alsnog in de zorg willen werken. Dat gebeurt onder de naam Kies Omscholing en Ervaring Richting Zorg, kortweg Koerz. Via Koerz kunnen worden mensen via een traject van werken en leren in maximaal twee jaar tijd opgeleid tot verzorgende niveau drie (mbo-niveau). Op die manier hoopt Groenhuysen het personeelstekort verder terug te dringen.