Volledig scherm
Gert Logt © VDG

Logt: ,,Trek lering uit het verleden bij vitaliseren buitengebied.‘’

OUDENBOSCH - Niks van de keukentafel laten vallen. Dat was het parool toen de gemeenteraad van Halderberge wethouder Hans Wierikx aanspoorde het buitengebied van Halderberge vitaal te maken. Dat de aanpak om het uitgestrekte poldergebied te verlevendigen drie ton gaat kosten, was wel een zware dobber voor de politici.

Wierikx moet de provincie nogmaals bewegen ook Halderberge te laten participeren in een pilot, waar eerder al gemeenten als Rucphen en Zundert ingestapt zijn. Daarmee kunnen de kosten gedrukt worden. Een initiatiefvoorstel van de VVD om de provincie aan te schrijven werd unaniem aangenomen. Dat gold ook voor de motie van VDG-raadslid Gert Logt. Hij refereerde in zijn betoog aan zaken uit het verleden waarbij goedwillende burgers werden gedupeerd bij verkeerde beoordelingen van het bestemmingsplan buitengebied. Logt haalde er het zogeheten witboek uit 2008 bij met meer situaties waarin het schuurde tussen gemeente en burgers.

De rest van de raad wilde niet te veel achterom kijken. Aangemoedigd door de andere raadsleden liet Logt het witboek in zijn motie achterwege. ,,Laten we vooral lering trekken uit het verleden‘’, paste Logt zijn voorstel aan. Daarmee trok hij raad en college over de streep.