Luchtbrief voor de koning

BOSSCHENHOOFD - Vliegen boven koninklijke paleizen is in Nederland niet toegestaan. Toch hopen de organisatoren van Kingsland dat koning Willem-Alexander dinsdag in de lucht hun reclamevliegtuigje heeft gezien. 

De majesteit werd per luchtboodschap uitgenodigd het festival met muziekstijlen als eclectic, deephouse, urban en hardstyle op zijn verjaardag - 27 april - bij te wonen. Kingsland is op vijf plaatsen in het land: Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Bosch en Twente.

Uiteraard was het de festivalorganisatie ook te doen om zoveel mogelijk onderdanen van de koning te attenderen op het festival. Na een uurtje landde het vliegtuig weer waar het was op gestegen: vliegveld Seppe, iets royaler uitgedrukt ook wel Breda International Airport genaamd.

Volledig scherm
Reclamevliegtuigje met de uitnodiging ‘Willie kom je naar Kingsland?’ © geen
  1. Ruud Zijlmans uit Roosendaal verzorgt vrouwenwielrenners: ‘Annemiek van Vleuten schreef geschiedenis’
    PREMIUM

    Ruud Zijlmans uit Roosendaal verzorgt vrouwen­wiel­ren­ners: ‘Annemiek van Vleuten schreef geschiede­nis’

    Hij is bescheiden en hoeft niet in de belangstelling te staan. ,,Het gaat om de sporter. Niet om mij. Ik ben maar een klein radartje in het grote geheel.” Toch hebben de handen van Ruud Zijlmans (53) uit Roosendaal de spieren van wielertoppers in vorm gemasseerd. Hij stond aan de finish om Annemiek van Vleuten op te vangen toen ze een paar weken geleden de wereldtitel pakte in Engeland.