Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Man (21) met zakjes drugs en honderden euro's aangehouden na mislukte vluchtpoging in Roosendaal

ROOSENDAAL - Een 21-jarige man uit Roosendaal is donderdagavond gearresteerd omdat hij drugs en contant geld bij zich had. De politie vermoedde eerder dat de man iets te maken had met een inbraak aan de Bredaseweg.

Agenten kregen rond 21.50 uur een melding van een inbraak in een woning aan de Bredaseweg. Daarbij zouden twee verdachten gevlucht zijn. Tijdens het onderzoek trof de politie achter een flat tussen de Philipslaan en de Marconistraat een man aan die voldeed aan het opgegeven signalement. Die man, een 21-jarige man uit Roosendaal, ging er bij het zien van de agenten vandoor.

De verdachte werd uiteindelijk staande gehouden in een steeg aan de Marconistraat. Tijdens het fouilleren troffen de agenten twaalf gripzakjes aan met daarin henneptoppen. Ook had de verdachte enkele honderden euro's aan contant geld bij zich. De 21-jarige Roosendaler is aangehouden, de drugs en het geld zijn in beslag genomen.

Niet gelinkt aan inbraak

De verdachte kon niet gelinkt worden aan de inbraak. De bewoner van het pand waar is ingebroken, heeft aangifte gedaan. Er bleek gereedschap te zijn weggenomen, maar dat gereedschap is op straat achtergebleven.