Volledig scherm
© Thinkstock

Man bedreigt buurvrouw met mes en vernielt zijn cel door hem onder te plassen

BREDA/ROOSENDAAL - De 42-jarige M.M. uit Roosendaal wordt twee jaar opgenomen in een inrichting voor veelplegers. De man maakte zich onder meer schuldig aan het 'vernielen van een politiecel' door daarin te plassen nadat hij was opgepakt.

M.M. vond het maar kinderachtig van de politie dat hij werd vervolgd voor zo'n 'kinderfeit'. Hij was opgepakt nadat hij op 19 juni van dit jaar zijn buurvrouw had bedreigd met een mes. Zelf ontkende hij dat, maar er was ook nog een getuige die het had gezien. Daardoor veroordeelde de rechtbank hem. 

Dakbekleding

Toen hij in de politieauto naar arrestantencomplex Mijkenbroek in Breda zat, vernielde hij bovendien ook nog de dakbekleding van de politieauto. Ook daarvoor is hij veroordeeld.

De opgelegde maatregel werd twee weken geleden ook geëist door de officier van justitie. Het is niet voor het eerst dat de man naar een veelplegersinrichting moet. Ook in 2011 kreeg hij die maatregel al. Geholpen heeft dat blijkbaar niet. De man heeft ook sindsdien nog talloze misdrijven gepleegd. Daarom wordt opnieuw geprobeerd de man met de maatregel op het rechte pad te krijgen.

  1. Alleen het neusje van de zalm bij vogeltentoonstelling
Rucphen

    Alleen het neusje van de zalm bij vogeltentoonstelling Rucphen

    RUCPHEN - Ze produceren een heleboel geluid, 375 vogeltjes bij elkaar. Maar een echte vogelliefhebber heeft geen last van het gekwetter. Hoewel het houden van vogels volgens voorzitter Paul Antonissen een steeds minder populaire hobby wordt, valt de terugloop bij De Vogelvrienden Rucphen wel mee. Volgens de voorzitter stelden maar liefst 107 vogelhouders hun favoriete gevederde vrienden ten toon tijdens de 40e internationale vogeltentoonstelling in Rucphen.