Volledig scherm
Foto ter illustratie © Eldrige Pentury

Man gaat tekeer tegen kliko en vecht met andere man in Roosendaal; twee aanhoudingen

ROOSENDAAL/ETTEN-LEUR – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee mannen van achttien jaar uit Etten-Leur aangehouden, nadat zij zich agressief gedroegen op de Markt in Roosendaal.

Eén van de mannen gooide rond 02.30 uur een kliko om. Toen agenten naar hem toe liepen om hem te vragen of hij zijn identiteitsbewijs wilde laten zien, voegde een andere jongeman zich bij het groepje. Ook hij moest zijn identiteitsbewijs laten zien.

Agenten vroegen aan de mannen om de kliko weer rechtop te zetten en de rotzooi op te ruimen, maar daar werd geen gehoor aan gegeven. Eén van de heren ging volledig door het lint. Hij schopte en sloeg tegen de container en riep allerlei scheldwoorden. De andere jongen probeerde hem te kalmeren, maar dat maakte het alleen maar erger. Het duo raakte in gevecht met elkaar.

Beide mannen zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau, waar ze een proces-verbaal hebben gekregen.

 1. Eigentijdse herinnering aan de turfvaart in Roosendaal
  PREMIUM

  Eigentijd­se herinne­ring aan de turfvaart in Roosendaal

  ROOSENDAAL - Het oudste cultuurhistorisch monument van Roosendaal ligt verscholen in de wijk Kortendijk. De ogen van Cor Rops, voorzitter van projectgroep Herleving Turfgeschiedenis West-Brabant, glimmen als hij dat zegt. Het gaat om turfvaart De Staaltjes, zo’n 700 jaar oud, die achter de Desmijndijk en Diamantdijk loopt. Kunstenaars Benjamin Scheltema en Bob Martens hebben in de onderdoorgang zaterdag in twee mooie wandschildering een eigentijdse herinnering aan de turfvaart vereeuwigd.
 2. Deze danser is de bedenker van de Vogeltjesdans en hij komt uit St. Willebrord
  PREMIUM
  video

  Deze danser is de bedenker van de Vogeltjes­dans en hij komt uit St. Willebrord

  SINT WILLEBRORD - Fernando Reyes (58) – geboren als Conny van Es en in St. Willebrord opgegroeid met Corrie Konings – reisde als professioneel danser de hele wereld over. Hij werd bekend als bedenker van de Vogeltjesdans en geeft op Mallorca waar hij woont, 250 Spaanse dansvoorstellingen per jaar. Maar toch hunkert hij nog altijd naar erkenning. ,, Ik heb aardig wat gedaan om de naam Willebrord bekend te maken. Een lintje zou ik wel leuk vinden.”