Aan het oude bassin van het buitenbad staan projectleiders Cees Aanraad en Tony Oomes met daarnaast wethouder Martien de Bruijn.
Volledig scherm
Aan het oude bassin van het buitenbad staan projectleiders Cees Aanraad en Tony Oomes met daarnaast wethouder Martien de Bruijn. © Pix4Profs / Peter van Trijen

Met minder zwemwater heeft Rucphen vanaf 2022 wel meer zwemplezier

RUCPHEN - Een coronajaar, een sloopjaar en een bouwjaar. Er zullen drie zomers overheen gaan, vooraleer Rucphenaren weer kunnen zwemmen in de openlucht. Maar geen nood, het binnenbad van sportcentrum De Vijfsprong blijft open tot het moment dat het nieuwe omnibad klaar is. Wethouder Martien de Bruijn verwacht in september 2022 een eerste plons te kunnen maken.

 1. Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druivendoosje een kweekkastje'
  PREMIUM

  Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druiven­doos­je een kweekkast­je'

  Als je eenmaal bezig bent met gezond eten voor kinderen, is het een kleine stap naar je eigen groenten kweken. Marije Woertman uit Deventer wil kinderen aanzetten hun eigen groente en fruit te verbouwen. ‘Wat is er nou lekkerder dan je zelf geteelde worteltjes of komkommers eten?’ Om de drempel voor onder andere ouders nog lager te maken, opent ze nu een ‘Voorbeeld Kindermoestuin’.
 1. Met passen en meten wordt 94 meter lang superjacht door Alphen geloodst
  Play

  Met passen en meten wordt 94 meter lang superjacht door Alphen geloodst

 2. Striptekenaar Toon van Driel: 'Als ik het AD mag vullen met Knudde, kom ik pagina's tekort'
  Play

  Stripteke­naar Toon van Driel: 'Als ik het AD mag vullen met Knudde, kom ik pagina's tekort'