Aanleg van glasvezel in het buitengebied
Volledig scherm
Aanleg van glasvezel in het buitengebied © Breedbant Buitengebied Rucphen (BBR)

Na zomer aanleg breedband in buitengebied Rucphen

RUCPHEN - Vóór de zomervakantie wordt het laatste voorwerk gedaan, meteen na de bouwvak komen er nieuwe glasvezelverbindingen in Rucphen. Die boodschap heeft Fred da Graça van Breedband Buitengebied Rucphen (BBR) overgebracht aan de 600 deelnemers aan het project.

Na de bouwvak (23 juli en 10 augustus) begint stapsgewijs de feitelijke aanleg van het snelle netwerk in het buitengebied. Naar verwachting is de klus uiterlijk juni 2019 helemaal geklaard.

Een aannemer gaat de komende tijd alle aangemelde adressen langs voor een zogeheten schouwing. Op die manier komt in beeld hoe het laatste stukje van het netwerk naar de huizen moet worden aangelegd. ,,Daar gaat nog heel wat tijd in zitten, want soms heeft een bedrijf een lange oprit, soms gaat het om een erf. Dat vergt een heel andere aanpak dan in een woonwijk.’’

Belangstelling

Het aantal aanmeldingen is wat verder opgelopen, sinds duidelijk werd dat het buitengebied van Rucphen - na enkele mislukte pogingen - daadwerkelijk breedband krijgt. Initiatiefnemer BBR verwacht dat er mogelijk nog wat aansluitingen bij komen. ,,Dat zien we wel vaker als een project eenmaal doorgaat’’, weet de woordvoerder. ,,Er zijn letterlijk ook wat grensgevallen. Als het kan, pakken we die meteen mee’’, zegt hij over belangstelling van net buiten de gemeente.

Da Graça benadrukt dat de kosten voor een aansluiting in Rucphen de vergelijking met projecten in de omgeving kunnen doorstaan. ,,Bij de start vonden mensen het misschien wat duur. Nu blijkt dat het tarief in Rucphen uiteindelijk gunstiger is.’’ Da Graça geeft als rekenvoorbeeld dat BBR eenmalig een aanlegbedrag van 1495 euro in rekening brengt, terwijl daar in Bergen op Zoom en Steenbergen 1815 euro voor staat. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement