Volledig scherm
Henk Strootman. © Robert van den Berge

Nieuw zakelijk platform inHalderberge brengt ondernemers samen

HOEVEN - Alle bedrijven uit Halderberge op een nieuw zakelijk platform, opdat de consument gemakkelijk de weg naar ondernemers in de eigen gemeente kan vinden. Dat is de doelstelling van de nieuwe site inHalderberge, deze week gelanceerd tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Ondernemerskring Halderberge.

,,Maar ook het netwerk van onze ondernemers vergroten we ermee, zodat er meer business to business ontstaan. Ook de onderlinge uitwisseling van personeel of goederen behoort tot de mogelijkheden‘’, zegt Dankert Geene van OKH. In samenwerking met de bedrijventerreinen zijn voorts ook whatsappgroepen opgericht. ,,Alles om Halderberge een aantrekkelijke vestigingsplaats te laten blijven‘’, haalde OKH-voorzitter Henk Strootman tijdens zijn nieuwjaarspeech aan.

Nieuwe voorzitter

Voor de in Klundert wonende, maar in Halderberge werkende zakenman was het de laatste keer dat hij als voorzitter een toost uitbracht. Strootman draagt namens het bestuur Dankert Geene voor als kandidaat, maar de leden mogen ook nog kandidaten voordragen. Ook secretaris Jan de Langen stopt er dit jaar mee, maar OKH kon daar al drie nieuwe bestuursleden tegenover stellen. 

Strootman vroeg aandacht voor de huisvesting van een toenemende aantal buitenlandse werknemers, maar ook de handen uit de mouwen steken om mensen die langs de kant staan aan een baan te helpen. En tot zijn collega's: ,,Geef een werknemer voortdurend feedback om goed te blijven presteren. Neem ook u eigen functioneren onder de loep, zoek elkaar op. Draai een dagje mee bij een andere onderneming of neem even afstand om daarna zaken scherper te kunnen beoordelen.‘’

Vingertje

Strootman vertelde verder dat het kennis en leercentrum voor opleidingen in de sectoren metaal en onderhoud eind dit jaar van start gaat. ,,Een ontwikkeling waar de Economische Koepel Halderberge had aan meegewerkt heeft.‘’ Met dat laatste wees de scheidend voorzitter met het vingertje naar de politiek. De samenwerkingsverband met ondernemers, onderwijs, toeristische sector en overheid houdt immers formeel na 2019 op te bestaan. ,,Ik ga ervan uit dat de raad zal besluiten dat deze vorm van samenwerking het verdient om door te gaan.‘’