Volledig scherm
PREMIUM
Een goed ontbijt is belangrijk voor scholieren, onderstrepen de Nieuwe Democraten in Roosendaal. © ANP

Nieuwe Democraten willen gratis schoolontbijt voor arme kinderen

ROOSENDAAL - De Nieuwe Democraten hebben de indruk dat veel kinderen in Roosendaal naar school gaan zonder een goed ontbijt. Daarom pleit de partij voor de invoering van het schoolontbijt voor kinderen uit arme gezinnen.

Volgens het college van B en W ligt hier een mooie taak voor de zogeheten armoederegisseur. Hij kan de relatie tussen armoede en gezondheid (gezond eten) in het onderwijs in zijn onderzoeken meenemen. 

 1. Eigentijdse herinnering aan de turfvaart in Roosendaal
  PREMIUM

  Eigentijd­se herinne­ring aan de turfvaart in Roosendaal

  ROOSENDAAL - Het oudste cultuurhistorisch monument van Roosendaal ligt verscholen in de wijk Kortendijk. De ogen van Cor Rops, voorzitter van projectgroep Herleving Turfgeschiedenis West-Brabant, glimmen als hij dat zegt. Het gaat om turfvaart De Staaltjes, zo’n 700 jaar oud, die achter de Desmijndijk en Diamantdijk loopt. Kunstenaars Benjamin Scheltema en Bob Martens hebben in de onderdoorgang zaterdag in twee mooie wandschildering een eigentijdse herinnering aan de turfvaart vereeuwigd.
 2. Deze danser is de bedenker van de Vogeltjesdans en hij komt uit St. Willebrord
  PREMIUM
  video

  Deze danser is de bedenker van de Vogeltjes­dans en hij komt uit St. Willebrord

  SINT WILLEBRORD - Fernando Reyes (58) – geboren als Conny van Es en in St. Willebrord opgegroeid met Corrie Konings – reisde als professioneel danser de hele wereld over. Hij werd bekend als bedenker van de Vogeltjesdans en geeft op Mallorca waar hij woont, 250 Spaanse dansvoorstellingen per jaar. Maar toch hunkert hij nog altijd naar erkenning. ,, Ik heb aardig wat gedaan om de naam Willebrord bekend te maken. Een lintje zou ik wel leuk vinden.”