Volledig scherm
In Oosterhout kunnen gebruikers - net als straks in Roosendaal - kiezen uit twee ingangen: één voor al het gratis af te leveren afval en één betaalde voor het restafval. De auto's van bezoekers van die laatste worden vooraf gewogen. © Coen Hagenaars

Nieuwe milieustraat Roosendaal en Halderberge neemt weer een hobbel

ROOSENDAAL/HALDERBERGE - De nieuwe milieustraat voor de gemeenten Roosendaal en Halderberge is een stap dichterbij gekomen: de gemeente Roosendaal heeft afvalinzamelaar Saver de benodigde vergunningen verleend. 

Daarnaast is het perceel van de huidige milieustraat inmiddels verkocht. Volgens Job Beekhuijzen van Saver is de aanbesteding van het zogeheten grondstoffencentrum ook in volle gang. ,,We verwachten in januari een aannemer te kunnen presenteren.‘’ 

Grondstoffencentrum

Roosendaal en Halderberge willen samen een nieuwe milieustraat oprichten. Die komt aan de Vaartkant te liggen, op het perceel in de oksel van de Nelson Mandelaweg en De Nieuwenberg. Saver zelf spreekt van een 'grondstoffencentrum’. Al het afval dat te scheiden is kan in principe kosteloos worden aangeboden, het systeem met tikken op een pas gaat overboord. Gebruikers moeten echter wel voor de verwerking van restafval betalen, daarvoor wordt een vast bedrag per kilo ingesteld. Dat wordt mogelijk vijftien cent.

Verkoop

Aanvankelijk was het de bedoeling dat die nieuwe milieustraat nog dit jaar in gebruik genomen kon worden. Dat bleek echter onhaalbaar. Saver wilde eerst het perceel van de huidige milieustraat aan de Rietschotten definitief verkocht hebben. Saver vond het niet kies om twee locaties tegelijkertijd te runnen, omdat het hier om gemeenschapsgeld gaat. Die verkoop duurde iets langer dan gedacht. Beekhuijzen. ,,Maar van de zomer is dat allemaal afgerond.‘’ Saver heeft de grond verkocht aan de Britse ontwikkelaar Delin Capital. Die wil daar een distributiecentrum gaan bouwen.

Klaar

Beekhuijzen verwacht de nieuwe milieustraat halverwege volgend jaar in gebruik te kunnen nemen. ,,Misschien dat ie dan nog niet helemaal klaar is, dat er hier en daar nog wat moet gebeuren. Maar dan moet ie wel ver genoeg klaar zijn om te gebruiken.

  1. CDA Halderberge: ‘Vervang de plakborden door hufterproof Trotters’

    CDA Halderber­ge: ‘Vervang de plakborden door hufter­proof Trotters’

    OUDENBOSCH - Bij de provinciale en waterschapsverkiezingen was het raak en nu weer. In Halderberge (en wellicht meerdere gemeenten) zijn de verkiezingsborden voortdurend doelwit van graffiti en over andere partijen geplakte posters van de rechts-extremistische groep Voorpost. Het geklieder begint de Halderbergse CDA-fractie danig de keel uit te hangen. De partij vraagt voor het college voor de volgende verkiezingen haar licht op te steken bij buurgemeenten, waar zogeheten Trotters geplaatst worden.