Volledig scherm
Sugar Queen & The Straight Blues Band. © Louis van Pul

Nispen Blues drukbezocht

NISPEN - Ruim 400 bezoekers bezochten zaterdag Nispen Blues in en vóór Café de Gouden Leeuw in Nispen. Voorzitter Klaas-Jan Douben is blij dat er veel draagkracht voor het festival in het dorp is. ,,Ook was het leuk om te constateren dat er veel jeugd op de vijf optredende bands zijn afgekomen. Dat is bij dit genre muziek helaas wel eens anders.”

Qua publieke belangstelling heeft het festival wat hem betreft wel zijn top heeft bereikt. ,,Als criterium houden we aan dat het mogelijk moet blijven op je gemak een pilsje te kunnen gaan halen. Dat kon nog net.” 

Volledig scherm
Boogie Boy achter de piano, met Jan de Bruijn op gitaar. © Louis van Pul

Freddie King

Douben is ook te spreken over het niveau van de artiesten op de twee podia. ,,De Portugese band Charlie & The Bluescats speelden een ouderwetse variant op Chicago Blues, met soms een cover van Freddie King, maar vooral sterk eigen werk. Deze wat oudere knakkers schromen niet met gevoel gespeelde slow blues te spelen. Een verademing, omdat de rest vooral in het snellere genre acteerde.”

Imposant

Als de in Nederland woonachtige zangeres Sugar Queen het podium opstapt gebeurt er vaak wat, in iedere zaal. ,,Haar voorkomen is imposant, haar persoonlijkheid en stem zijn dat evenzeer. Het publiek hangt figuurlijk aan haar lippen. Haar band, met ook Frans en Belgisch bloed daarin, overgiet het repertoire met een Amerikaanse blues-sausje, maar de zangeres stopt desondanks veel gospel, soul en funk in de songs.”

Icoon

Als afsluiter fungeerde de 70-jarige pianist Boogie Boy. ,,Een icoon in België. Hij stopte veel soul in zijn blues en bleek ook een sappig verteller. Bovendien had hij als invaller gitarist Jan de Bruijn bij. Een positieve verrassing!”         

  1. Airborne festival verhuist van vliegveld naar flink weiland even verderop
    PREMIUM

    Airborne festival verhuist van vliegveld naar flink weiland even verderop

    BOSSCHENHOOFD - Het Airborne (voorheen Daylight) Festival speelt zich niet langer op Breda International Airport af. De luchthavendirectie heeft besloten het aantal evenementen waar het vliegverkeer voor moet worden stilgelegd, te beperken. ,,Het festival was voor beide partijen een enorme logistieke operatie‘’, zegt luchthavenmeester Jan Voeten, die ook waakt dat vliegen op Seppe corps business blijft.