Volledig scherm
Arriva en provincie Brabant willen minder haltes op buslijnen. Lijn 312 tussen Breda en Roosendaal krijgt vanaf 1 december 2019 één gezamenlijke halte op de grens van Sprundel en St. Willebrord. © BNDeStem

Nog maar één bushalte in Sprundel en Willebrord samen, ouderen zijn boos en willen gesprek gemeente Rucphen

SPRUNDEL/ST. WILLEBRORD  - Nu er voor Sprundel en St. Willebrord maar een gezamenlijke bushalte lijkt over te blijven, komt de leefbaarheid ernstig in gevaar, vinden KBO Sprundel, KBO St. Willebrord en Dorpswerk Sprundel. 

Arriva en de provincie willen Lijn 312 tussen Breda en Roosendaal zodanig 'strekken' (= zo'n kort mogelijke verbinding maken) dat er in Sprundel/St. Willebrord maar een keer gestopt hoeft te worden:  bij de halte die bij de rotonde komt waar vroeger Ricoh was. 

Onvoorstelbaar

,,Het is eigenlijk onvoorstelbaar", vindt Adrie van Ginneken, voorzitter van het Dorpswerk in Sprundel, ,,dat de bushalte voor alle twee de kernen - die samen toch 14.000 inwoners hebben - naar de rand van het dorp wordt verplaatst. Dat betekent dat iedereen die gebruik wil maken van de bus kilometers moet lopen of fietsen naar de halte."

Volledig scherm
Adrie van Ginneken: 'Onvoorstelbaar dat de bushalte naar rand van de dorpen wordt verplaatst. Busreizigers moeten daardoor eerst kilometers lopen of fietsen.' © Adrie van Ginneken

Nou is dat voor jongeren die met de bus naar school in Breda of Roosendaal gaan,  misschien niet zo'n probleem. Maar voor ouderen, die nog wel mobiel zijn en nog niet hulpbehoevend wel. Vandaar dat de organisaties met de gemeente willen praten over alternatieven, zoals aangepaste busroutes tijdens de minder drukke uren op de dag. 

Wethouder René Lazeroms wil na de zomer best met de organisaties rond de tafel, de nieuwe dienstregeling wordt immers pas 1 december 2019 ingevoerd. ,,Maar", waarschuwt hij, ,,we kunnen praten over hoe we busreizigers kunnen faciliteren (=bij de halte krijgen) niet over een andere plek van de halte. Dat is een utopie."

Volledig scherm
Wethouder René Lazeroms wil na de zomer met de belangenorganisaties rond de tafel. © Robert van den Berge