Volledig scherm
Noortje over loondispensatie bij PvdA congres in Amsterdam. © Fotomontage Alfred de Bruin / ANP

Noortje spreekt zaterdag op PvdA congres in Amsterdam

ROOSENDAAL - Noortje van Lith is zaterdag uitgenodigd bij het PvdA congres in Amsterdam. Noortje zal samen met Amber van de Stichting Wij op het congres deelnemen aan een tafelgesprek met onder anderen Lodewijk Asscher en Ronald Giphart.

Noortje kwam landelijk in het nieuws na haar open brief over loondispensatie aan premier Rutte. Ze vroeg hiermee aandacht voor de plannen om mensen met een beperking onder het minimumloon te gaan betalen.

Maandag had Noortje nog een ontmoeting met Roosendaalse gemeenteraadsleden. Met een presentatie legde ze uit wat de voorstellen van loondispensatie gaan betekenen. 

Volledig scherm
Roosendaal Noortje van Lith ,het 21-jarige gehandicapte meisje kreeg veel respons op haar Facebookpost aan/over Rutte - over de nieuwe gehandicaptenwet foto: arie kievit © arie kievit

De gemeenteraadsleden waren onder indruk van de presentatie en woorden van Noortje. ,,Men zegt vaak mensen met een beperking hebben een afstand tot de arbeidsmarkt, maar naar mijn mening heeft de arbeidsmarkt een afstand tot mensen met een beperking."

Binnenkort heeft Noortje ook nog een afspraak met de wethouders van Zorg en Arbeidsmarkt. 

Noortje heeft haar stage met goed gevolg afgerond en gaat er vanuit dat ze het diploma MBO4 Juridische dienstverlening gaat behalen.  Ze is van plan daarna HBO-rechten te gaan studeren aan de Juridische hogeschool in Tilburg vanaf augustus. 

Volledig scherm
De 21-jarige Noortje van Lith uit Roosendaal schreef een persoonlijke brief aan premier Rutte © ANP/Privéfoto/Beeldbewerking AD
  1. Deze danser is de bedenker van de Vogeltjesdans en hij komt uit St. Willebrord
    PREMIUM
    video

    Deze danser is de bedenker van de Vogeltjes­dans en hij komt uit St. Willebrord

    SINT WILLEBRORD - Fernando Reyes (58) – geboren als Conny van Es en in St. Willebrord opgegroeid met Corrie Konings – reisde als professioneel danser de hele wereld over. Hij werd bekend als bedenker van de Vogeltjesdans en geeft op Mallorca waar hij woont, 250 Spaanse dansvoorstellingen per jaar. Maar toch hunkert hij nog altijd naar erkenning. ,, Ik heb aardig wat gedaan om de naam Willebrord bekend te maken. Een lintje zou ik wel leuk vinden.”