Volledig scherm
© Christian Traets / MaRic Media

Onderzoek in Nispen na verdwijning Jelle Leemans loopt op niets uit

UPDATEDe politie heeft vandaag in een loods in Nispen, een dorp tussen Roosendaal en de Belgische grens, onderzoek gedaan in verband met de verdwijning van Jelle Leemans. In de loods werd echter niets aangetroffen.

Volledig scherm
Jelle Leemans © Politie

Een recente tip was aanleiding om in de loods te zoeken naar sporen of aanwijzingen volgens een politiewoordvoerder. De Belg verdween eind 2013 in Roosendaal. 

De tip was verder gerechercheerd, waarna er voldoende aanleiding was om verder te gaan met het onderzoek.  ,,
Het is voor de nabestaanden natuurlijk een heftige zaak. Of we daadwerkelijk iets gaan aantreffen is nog maar de vraag'', aldus woordvoerder Willem van Hooijdonk.

In de loods worden bouwmaterialen opgeslagen. Volgens de woordvoerder wordt de huidige eigenaar van de loods niet als verdachte beschouwd. De huidige gebruiker van de loods heeft niks met de verdwijning te maken, benadrukt de politie.

Ripdeal

De destijds 27-jarige Jelle Leemans verdween op 21 november 2013 na een afspraak in Roosendaal in verband met een drugsdeal. De politie gaat ervan uit dat de Belg het slachtoffer is geworden van een ripdeal en vreest dat hij niet meer leeft.

In verband met de verdwijning heeft de politie al vaker gezocht in West-Brabant. In een ultieme poging om hem te vinden, heeft de politie vorige maand opnieuw aandacht gevraagd voor de zaak.

Twee Nederlandse mannen worden nog steeds verdacht van betrokkenheid maar de politie moest hen in 2014 vrijlaten wegens gebrek aan bewijs.