'Ongelofelijk': Automobilisten rijden te gevaarlijk bij schooljeugd Hoeven

HOEVEN - Bij de nieuwe basisschool Uniek in Hoeven lopen kinderen gevaar door het rij- en parkeergedrag van automobilisten.

Volledig scherm
Op de zebrapaden voor de nieuwe basisschool ontstaan te vaak gevaarlijke situaties voor de kinderen omdat automobilisten gewoon doorrijden. © VVN Halderberge

Dat concludeert de lokale afdeling van Veilig Verkeer Nederland na controles in de eerste week school voor bijna vijfhonderd kinderen aan de Bovendonkstraat. ,,Het zijn de bewoners uit Hoeven zelf die gevaarlijke situaties veroorzaken", meldt Wilko van den Broek van VVN Halderberge. Hij noemt het 'onbegrijpelijk'. 

Lokaal verkeer

,,In een uur tijd hadden we al meer dan tien auto's geteld die doorreden. Bijna altijd is het lokaal verkeer dat Hoeven uit rijdt. Dus de eigen bewoners."

Van den Broek constateert ook dat er veel foutparkeerders waardoor onoverzichtelijke dus gevaarlijke situaties rondom de school ontstaan. Terwijl er voldoende parkeergelegenheid is bij de nabijgelegen sporthal De Parrestee en Achter het Hof. 

Volledig scherm
Volgens Veilig Verkeer Nederland veroorzaken foutparkeerders bij de Hoevense school veel overlast. © VVN Halderberge

Bij basisschool Uniek zijn twee zebrapaden en knipperen lichten in het wegdek om automobilisten er op te attenderen dat ze moeten stoppen.

'Ongelofelijk'

VVN-medewerker Wilko van den Broek, die zich met name bezighoudt met jongeren en verkeer, vindt het gedrag van sommige bestuurders 'ongelofelijk'. ,,Ze rijden veel te hard in deze 30-kilometerzone." 

Er zijn volgens Van den Broek te weinig ouders of vrijwilligers om vier keer per dag het verkeer te regelen. VVN Halderberge besteedt op haar Facebookpagina aandacht aan dit soort onveilige situaties en hoe die veranderd zouden kunnen worden.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement