Volledig scherm
PREMIUM
De verzameling objecten van Geert van der List (13) verhuizen van zijn slaapkamer naar een expositie in het gemeentehuis. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Oorlogsverzamelaar Geert (13) uit Rucphen: 'Mensen moeten blijven herdenken'

Bevrijding 75 jaarRUCPHEN - ,,Als deze jas kon praten, zou je een heel interessant verhaal horen", vertelt Geert van der List, de jonge verzamelaar. Die spullen staan tot en met 4 november tentoongesteld in het gemeentehuis in Rucphen.

Brieven, persoonsbewijzen, helmen en kleding zijn onder andere te zien op zijn tentoonstelling. En twee kinderpaspoppen, genaamd Jacob en Johanna. Daarbij ligt een door hemzelf geschreven verhaal. ,,Het verhaal gaat over twee Rucphense kinderen in de tijd van de oorlog. Johanna's vader is notaris, Jacob is een boerenzoon. De twee vrienden maken bijzondere en gevaarlijke avonturen mee. Het eindigt met de bevrijding, dus het loopt goed af. Ik wil bij de tentoonstelling meer dan spullen laten zien. Een verhaal erbij zegt meer natuurlijk."

  1. Kaartverkoop Tullepetaons Klûnen: ‘Dit is een enorm gekkenhuis’
    PREMIUM
    video

    Kaartver­koop Tullepeta­ons Klûnen: ‘Dit is een enorm gekkenhuis’

    ROOSENDAAL - Het is pas zondag 26 januari, maar de kaarten gingen vandaag al in de verkoop. Het Tullepetaons Klûnen leeft in Roosendaal. Om precies 13.11 uur gingen de 3.500 kaarten in de verkoop bij de ijsbaan op de Markt. Een dik uur later waren alle kaarten weg. ,,Ik ben om 10.30 uur vertrokken thuis. Ik ben er een heel jaar mee bezig", zegt Desiree die vooraan stond en de eerste kaarten wist te bemachtigen.