Volledig scherm
Het opvallende pand van Alwel is het nieuwe thuis van de BN DeStem-redacties Roosendaal, Bergen op Zoom en Etten-Leur/Moerdijk. © Coen Hagenaars

Open dag BN DeStem in anderhalve dag volgeboekt

ROOSENDAAL - De belangstelling voor de open dag van de redactie West-Brabant van BN DeStem is zo groot, dat in anderhalve dag alle beschikbare toegangskaarten zijn uitgegeven. 

De redactie waar de edities Bergen op Zoom, Roosendaal en Etten-Leur/Moerdijk worden gemaakt, is verhuisd naar het kantoor van Alwel aan de Laan van Brabant in Roosendaal.  Dat wordt op zaterdag 26 januari gevierd met een opening en open dag, waar 550 lezers bij de redactie op bezoek komen. 

Regio

Zij krijgen te zien hoe een krant gemaakt wordt en hoe het nieuws zo snel op de website van BN DeStem terechtkomt. Cartoonist Eric Elich, columnist John Bas en fotograaf Jan Stads vertellen hoe zij te werk gaan. Er is uitleg over de bezorging van de krant en hoe een redacteur geschikte video’s maakt. Tijdens de open dag maakt de lezer kennis met de mensen die schuil gaan achter de redactie van BN DeStem.

De bezoekers maken kennis met hoofdredacteur Hille van der Kaa, verslaggevers, vormgevers en internetredacteuren. We laten zien wat er komt kijken bij het maken van de krant en website.