Volledig scherm
Het leegstaande winkelpand op de hoek van het Jan Gielenplein. © Wim van den Broek

Opnieuw horecaplannen aan het Jan Gielenplein in Oudenbosch

OUDENBOSCH - Het horeca bemiddelingsbureau Hevesta probeert ondernemers te interesseren zich te vestigen in een voormalig winkelpand aan het Jan Gielenplein in Oudenbosch. Jaren geleden deed bakker Jan Nagelkerke pogingen een restaurant aan hetzelfde te beginnen. Hij stuitte op verzet uit de omgeving en kon niet voldoen aan het vereiste aantal parkeerplaatsen.

Op de nieuwe initiatieven reageert Nagelkerke, zelf woonachtig naast het plein, gelaten. ,,Ik heb destijds te veel negatieve energie in mijn plannen gestopt. Het verbaast me dat de gemeente de deur nu open zet. Zelf begin ik er niet meer aan.‘’

Het gaat om het hoekpand van 550 vierkante meter, waar voorheen modezaak Paul Pim gevestigd was. Op de begane grond is 165 vierkante meter vloeroppervlakte, het souterrain is veel groter. Hevesta prijst het op haar site aan als ‘een object dat zich uitstekend leent voor het vestigen van een restaurant of andere grootschalige horeca.‘’ Het vastgoedbedrijf zet in op een ingroeihuur met een start van 36.000 euro per jaar.

Het college wil meewerken aan het principe-verzoek om het bestemmingsplan te wijzigen van retail naar horeca. Wethouder Hans Wierikx zegt dat leegstand voor niemand goed is, maar ook dat een eventuele vergunningaanvraag op dezelfde manier wordt beoordeeld als in het verleden.

  1. 75 jaar bevrijding: torenpunt van kerk in Nispen kwam op zolder van Pierre terecht
    PREMIUM
    Longread

    75 jaar bevrijding: torenpunt van kerk in Nispen kwam op zolder van Pierre terecht

    NISPEN - Het beeld staat al 75 jaar op zijn netvlies. Zwarte rook, een oorverdovend lawaai. Op 23 oktober 1944 stort de kerktoren van Nispen in gruzelementen neer. Opgeblazen door de Duitsers. De brokstukken versperren Kerkplein en Dorpsstraat en vormen zodoende een barrière voor de oprukkende Britten en Canadezen. Pal tegenover ziet de 13-jarige Pierre Verpalen alles gebeuren. ,,De torenpunt met het haantje kwam bij ons op zolder terecht.”