Opnieuw onrust in Roosendaal: meeste aangehouden verdachten komen van buitenaf
VideoROOSENDAAL - Opnieuw was het onrustig in Roosendaal. De politie hield woensdagavond acht mannen aan. Daarnaast vonden er in de wijk Kortendijk woensdagavond- en nacht meerdere brandstichtingen plaats.
Delen per e-mail
Sinds woensdag geldt er in de Roosendaalse wijken Kalsdonk, Kroeven, Langdonk en Westrand een noodverordening: mensen die daar niets te zoeken hebben, worden geweerd. De politie controleerde daar woensdag op. En niet voor niets, zo bleek. Ze hield namelijk acht mannen aan, die bijna allemaal niet in Roosendaal wonen.
Acht aanhoudingen
Zo werd in Elisadonk een 36-jarige man uit Bosschenhoofd opgepakt, omdat hij harddrugs bij zich had. De dertiger vervoerde MDMA-kristallen, amfetaminepasta en GHB in zijn scooter. Die goederen zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De man zit vast.
Iets verderop, in de Lindenburg, werd een 17-jarige Roosendaler aangehouden. Hij kon geen identiteitsbewijs overleggen. Hij heeft een proces-verbaal gekregen en wordt op een later tijdstip gehoord.
In diezelfde straat hield de politie nog eens twee mannen aan, op grond van de noodverordening. De verdachten, allebei 20 jaar, zijn afkomstig uit Hendrik Ido Ambacht en Zwijndrecht. Later op de avond zijn zij weer vrijgelaten - wel met een proces-verbaal aan hun broek.
Een kilometer verderop, in de Gregoriusdonk, werd een 18-jarige Roosendaler aangehouden die geen identiteitskaart kon tonen en bovendien een mes op zak had. Hij verzette zich bij de aanhouding, waardoor de agenten van dienst geweld toepasten om hem onder controle te krijgen. De tiener zit vast.
Tot slot zijn bij de Evelindeflat drie jongens aangehouden. Zij overtraden het samenscholingsverbod. De jongens, één van 18 jaar en twee van 19 jaar, wonen in Zundert en Achtmaal.
Sinds dinsdagavond geldt een samenscholingsverbod voor de gehele gemeente Roosendaal. Dat verbod geldt wanneer er op straat meer dan twee personen bij elkaar zijn.
Brandstichting
Het bleef niet alleen bij aanhoudingen. De brandweer rukte uit om verschillende branden te blussen. Het begon 's avonds aan de Azurietdijk, waar een bouwkeet in vlammen opging. Kort daarna brandde, een kilometer verderop aan de Lavadijk, een auto volledig uit. Een bergingsbedrijf sleepte het voertuig weg.
Een poos later, 's nachts inmiddels, rukte de brandweer opnieuw uit. Ditmaal naar de Flaneerdijk: daar stond een soort kiosk, een hangplek, in brand. Het blussen mocht niet meer baten: van de kiosk bleef weinig over. De oorzaken van de branden zijn nog niet bekend.
Roosendaal
Of de branden in verbinding staan met de ongeregeldheden in de naastgelegen wijk Langdonk is eveneens onbekend. Daar is het reeds dagenlang onrustig. Vuurwerkjongeren terroriseren de wijk en dreigen het recht in eigen hand te nemen. De burgemeester van Roosendaal, Han van Midden, liet zich er woensdag nog over uit.
Lees in ons dossier alles over de problemen in Roosendaal.
Video: burgemeester Han van Midden over de problematiek in Roosendaal.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Roosendaal krijgt dit jaar een Jongerenherdenking , corona of niet
ROOSENDAAL - Corona of niet, Roosendaal doet dit jaar hoe dan ook mee aan de Nationale Jongerenherdenking. Dat laat Björn Rommens van de organisatie achter die herdenking weten. De editie van vorig jaar moest noodgedwongen afgeblazen worden door de coronacrisis, maar daar wil de organisatie zich dit jaar niet door tegen laten houden. -
Gemeente Roosendaal houdt wijken als Langdonk scherp in de gaten
ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal investeert fors in de wijken die eind vorig jaar te maken hadden met ernstige overlast van het vuurwerkoproer hadden. Misschien wordt het succesvolle jeugdproject de Vreedzame Wijk weer van stal gehaald. -
Huizenprijs ongekend hoog door schaarste: koper kan ‘kiezen’ uit amper twee huizen
Woningzoekenden hebben nog altijd grote moeite om een geschikte plek te vinden. Ze zijn bereid diep in de buidel te tasten, ondanks de economische onzekerheid die de coronapandemie met zich meebrengt. In de huurmarkt ontstaat wel ademruimte. -
PREMIUM
Zo veranderen jouw arbeidsvoorwaarden in 2021
De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat we meer dan ooit thuiswerken. Dat heeft óók gevolgen voor ons loonstrookje en de secundaire arbeidsvoorwaarden die werkgevers willen bieden. Wat verandert er in 2021? En wat voor invloed heb je daar als werknemer zelf op? -
PREMIUM
made in west-brabant Suiker uit Dinteloord: Cosun verspilt niets meer aan de suikerbiet
DINTELOORD - Als één product synoniem staat aan West-Brabant dan is het wel suiker. Niet voor niets wordt deze regio de suikerhoek van Nederland genoemd, al is er dan van de oorspronkelijk 23 fabrieken nog maar eentje over: De Dinteloord op de grens met Stampersgat.
-
Nog gauw even een selfie maken terwijl je de kerstboom inlevert
ROOSENDAAL - Ik ga voor de hoofdprijs, de iPad’', lacht de 6-jarige Dani. Dapper trekt hij een GFT-bak met kerstboom achter zich aan naar de kerstboom inzamelplaats op het parkeerterrein van de Lindenburg. ,,Bij gebrek aan een kruiwagen hebben we de boom maar in de GFT-bak gezet’', verklaart moeder Marissa Luijks. -
PREMIUM
Vuurwerkoverlast Roosendaal: ‘Relschoppers? Oppakken en bestraffen, maar ook met ze praten’
DEN BOSCH/ROOSENDAAL - Roosendaal zucht onder de anarchie van herrieschoppers. Een vuurwerkopstand die in meerdere steden verontrustende vormen aanneemt. Wat doe je ertegen? ,,Hard optreden. Maar doe ook iets aan dat ongenoegen", adviseert oud-burgemeester Ton Rombouts. -
eigen tuin eerst Tijd om de wilgen te knotten: zo doe je dat
Een geknotte boom ziet er prachtig uit. Als de grond niet bevroren is, kun je wilgen nu planten. En kortwieken. Tuingoeroe Romke van de Kaa helpt je op weg.