Volledig scherm
Zanger Tino Martin ontving vorig jaar een Edison voor beste volksmuziek. © ANP Kippa

Optreden Tino Martin is vuurdoop nieuwe exploitant Veerhuis

OUD GASTEL - Een artiestengala met Tino Martin en Lesley Williams. Dat is de eerste grote klus voor de 20-jarige Kevin van Vlimmeren, de nieuwe exploitant van 't Veerhuis. Hij volgt Remco van den Heuvel op, die veertien jaar lang het gezicht van sporthal en zalencomplex aan de Schoolstraat in Oud Gastel was.

Van den Heuvel richt zich verder op zijn culinaire activiteiten in onder meer het Ministerie van Eten en Drinken, maar blijft wel samenwerken met zijn opvolger. Zes jaar geleden kwam Van Vlimmeren bij 't Veerhuis te werken. Als nieuwe bedrijfsvoerder kan hij rekenen op de medewerking van zijn broer en ouders, die ook meehelpen in 't Veerhuis. Op tweede paasdag is de vuurdoop met de Haagse volkszanger Tino Martin bekend van de hits Jij liet me vallen en Toch zal ik altijd aan je denken. Vorig jaar ontving hij een Edison als beste vertolker van volksmuziek. Lesley Williams is de ultieme André Hazesvertolker geworden in Nederland. Tussen de optredens door draait DJ Jerome. De muziekdag begint om 14.30 uur. 

  1. 75 jaar bevrijding: torenpunt van kerk in Nispen kwam op zolder van Pierre terecht
    PREMIUM
    Longread

    75 jaar bevrijding: torenpunt van kerk in Nispen kwam op zolder van Pierre terecht

    NISPEN - Het beeld staat al 75 jaar op zijn netvlies. Zwarte rook, een oorverdovend lawaai. Op 23 oktober 1944 stort de kerktoren van Nispen in gruzelementen neer. Opgeblazen door de Duitsers. De brokstukken versperren Kerkplein en Dorpsstraat en vormen zodoende een barrière voor de oprukkende Britten en Canadezen. Pal tegenover ziet de 13-jarige Pierre Verpalen alles gebeuren. ,,De torenpunt met het haantje kwam bij ons op zolder terecht.”