Palm Parkies Roosendaal: "Altijd een gezellig feestje"

ROOSENDAAL - 'De komende zeven weken is Palm Parkies de place to be in Roosendaal!' Na deze woorden door de organisatie van het feest zijn gesproken, komt act Pater Moeskroen het podium op. Het eerste lied is 'Hela Hola', het publiek springt meteen van de grond en danst mee.

Volledig scherm
Eerste optreden op Palm Parkies is die van Pater Moeskroen. © Chris van Klinken/Pix4Profs

Enkele liedjes later blijkt dat interactie ook onderdeel is van de act. "Ik ben op zoek naar een dame", schreeuwt de frontman. De woorden zijn nog maar amper zijn mond uit, of een blondine loopt al richting het podium. Ze krijgt een roodkapje-outfit, inclusief mand, en een microfoon. "Waar ga je heen?", vraagt de zanger aan 'Roodkapje' tijdens het gelijknamig lied. "Naar oma!", is het antwoord.

"Tof en leuk!" Zo omschrijft Helma Bouwmeester Palm Parkies. "Altijd een gezellig feestje. Ook niet te druk, dat is fijn. Ik kom hier al jaren. Vind het persoonlijk dit jaar niet zo'n goed programma, maar er is wel veel keuze. Maar goed, sfeer is denk ik belangrijker voor het publiek en dat is dit jaar in prima."

Druk

Voor Remi van Bree is het de eerste keer Palm Parkies Roosendaal. "Maar die in Breda heb ik wel eerder meegemaakt. Daar is het veel te druk, ben ik niet zo van. Had gehoord dat het hier minder druk was en tot nu toe klopt dat ook. Dit is leuker, zeer zeker. We hebben ook meteen de leukste act te pakken, ik ben al jaren Pater Moeskroen fan. Ik ken ze al van jongs af aan."

Dit jaar heeft de organisatie de bierverkoop gesplitst in een speciaalbier- en 'normaal'-bierrij. Met het idee de rijen zo te verkorten. Van Bree heeft net bier van die laatste categorie gehaald. "Die rij vond ik net wel wat te lang. Er stond ook maar een persoon achter de bar. Denk dat ik wel tien minuten heb moeten wachten. Vandaar dat ik er maar meteen twee heb gehaald, hoef ik straks niet meer te wachten."

Palm Parkies is volgende woensdag weer in het Vrouwenhof, dan met BONGOMATIK. Het optreden begint om 20.15.

  1. Deze danser is de bedenker van de Vogeltjesdans en hij komt uit St. Willebrord
    PREMIUM
    video

    Deze danser is de bedenker van de Vogeltjes­dans en hij komt uit St. Willebrord

    SINT WILLEBRORD - Fernando Reyes (58) – geboren als Conny van Es en in St. Willebrord opgegroeid met Corrie Konings – reisde als professioneel danser de hele wereld over. Hij werd bekend als bedenker van de Vogeltjesdans en geeft op Mallorca waar hij woont, 250 Spaanse dansvoorstellingen per jaar. Maar toch hunkert hij nog altijd naar erkenning. ,, Ik heb aardig wat gedaan om de naam Willebrord bekend te maken. Een lintje zou ik wel leuk vinden.”