Afsluiting van de noveen in de Heilige Antoniuskerk in Lepelstraat in 2010.
Volledig scherm
Afsluiting van de noveen in de Heilige Antoniuskerk in Lepelstraat in 2010. © PETER VAN TRIJEN

Pinksternoveen in Roosendaal via YouTube

ROOSENDAAL - Door de coranamaatregelen kunnen de christelijke feesten Hemelvaart (21 mei) en Pinksteren (31 mei) niet gevierd worden in de Roosendaalse kerken. 

Ook voor de Pinksternoveen, de negen dagen tussen Hemelvaart en Pinksteren waarin dagelijks wordt gebeden voor de komst van de Heilige Geest, blijven de kerkdeuren dicht. 

Video-opnamen

Daarom hebben de Protestantse Gemeente Roosendaal, de Sint Norbertusparochie en Spirit in Roosendaal gezamenlijk video-opnames gemaakt van de Pinksternoveen. ,,Elke avond wordt er gebeden om de vrucht van de geest. Liefde, vreugde, geduld enzovoorts. Elk filmpje heeft ook een thema. Ze duren ongeveer tien minuutjes", zegt Marjeet Verbeek van Spirit in Roosendaal. 

Negen dagen

Samen met ds. Marjo den Bakker, pastor Petra Versnel, Marjeet Verbeek van Spirit in Roosendaal en zangkoor Oriente onder leiding van Marie-Louise Egbers, kunnen gelovigen dan toch de negen dagen in gezamenlijkheid bidden. Dit jaar is er in de gebeden bijzondere aandacht voor de coronacrisis. 

Actualiteit

,,We leggen ook elk filmpje de relatie met de actualiteit Het is ook een gebed om geestkracht in deze tijd. We stellen vragen: Wat is liefde tijdens corona? Wat is trouw tijdens corona? Het is een vrij concrete overweging wat die dingen in deze tij betekenen", zegt Verbeek. 

De Pinksternoveen is negen dagen lang te volgen via YouTube-video's op www.pgrkruiskerk.nl, www.sint-norbertusparochie.nl en www.spiritinroosendaal.nl.