Volledig scherm
De Midzomerfeesten © Marcel Otterspeer

Pluim voor Midzomerfeesten Bosschenhoofd

BOSSCHENHOOFD - De stichting Midzomerfeesten Bosschenhoofd heeft woensdag een 'Pluim' van de gemeente Halderberge gekregen. De prijs, gekoppeld aan een geldbedrag van 250 euro, is een blijk van waardering van de gemeente Halderberge. 

Op advies van de plaatselijke ambassadeurs wordt de Pluim toegekend aan organisaties of instanties, die zich verdienstelijk maken voor de leefbaarheid in het dorp. 

Wethouder Jan Mollen reikte de prijs woensdagavond in het gemeentehuis uit aan het stichtingsbestuur. Daar waren ook de ambassadeurs van Bosschenhoofd, Colinda Voet en Gerard van Staden, bij aanwezig. 

Improvisatievermogen

De Midzomerfeesten worden al 28 jaar gehouden in het laatste weekeinde van augustus. Het is een dorpsfeest, waar ook veel bezoekers uit de regio op afkomen. De laatste jaren werd een flink beroep gedaan op het improvisatievermogen van de organisatie omdat er bouwactiviteiten in het centrum van Bosschenhoofd gepland waren. De eigenaren van vliegveld Seppe stelden het terrein beschikbaar als alternatief, maar op het laatste moment kon de feesttent toch in het dorpshart geplaatst worden. 

De vrijwillige organisatie regelt samen met standhouders de jaarmarkt. Na een aantal jaren Midsummer-run hardloopwedstrijd werd dit jaar voor het eerst een Midsummerwandeling gehouden langs unieke plekjes in het dorp. 

Een straatnaam refereert ook aan het  augustusfeest. Het Midzomerplein zal in de toekomst als de woningbouwplannen gereed zijn fungeren als het nieuwe evenemententerrein voor de Midzomerfeesten.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement