Volledig scherm

Pokémontrainers niet welkom in Amphia Ziekenhuis

BREDA/ROOSENDAAL - Dat Pokémontrainers kosten noch moeite sparen om de wezentjes te vangen wordt nu eveneens duidelijk in het Amphia Ziekenhuis in Breda. Ook daar zijn Pokémon Go spelers gespot en het ziekenhuis is daar niet zo blij mee. Terwijl ze bij The Athlete's Foot in Roosendaal er juist op in spelen. 

Nadat fanatieke spelers ook op zoek gingen in het Amsterdamse AMC, laat het Amphia via Facebook en Twitter weten dat ze het ziekenhuis geen geschikte plek vinden om op zoek te gaan naar Pokémon. 

"Zoals jullie de hitpoints van jullie Pokémon erg belangrijk vinden, staat bij ons het welzijn en de privacy van onze patiënten en bezoekers voorop. Iedereen is welkom om zorg te ontvangen of om op bezoek te gaan bij iemand die zorg krijgt." 

Maar Judith Jansen, hoofd communicatie van het Amphia Ziekenhuis, wil wel laten weten dat ze niks tegen het spel hebben. "We wensen iedereen uiteraard veel succes met het vinden van allerlei Pokémon, maar doe het wel veilig!" 

Vang een Pokémon en krijg korting

Bij sneakerwinkel The Athlete's Foot in Roosendaal springen ze juist weer in op de hype. Daar krijg je korting als je kan aantonen dat je een Pokémon in de winkel hebt gevangen. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Eigentijdse herinnering aan de turfvaart in Roosendaal
  PREMIUM

  Eigentijd­se herinne­ring aan de turfvaart in Roosendaal

  ROOSENDAAL - Het oudste cultuurhistorisch monument van Roosendaal ligt verscholen in de wijk Kortendijk. De ogen van Cor Rops, voorzitter van projectgroep Herleving Turfgeschiedenis West-Brabant, glimmen als hij dat zegt. Het gaat om turfvaart De Staaltjes, zo’n 700 jaar oud, die achter de Desmijndijk en Diamantdijk loopt. Kunstenaars Benjamin Scheltema en Bob Martens hebben in de onderdoorgang zaterdag in twee mooie wandschildering een eigentijdse herinnering aan de turfvaart vereeuwigd.
 2. Deze danser is de bedenker van de Vogeltjesdans en hij komt uit St. Willebrord
  PREMIUM
  video

  Deze danser is de bedenker van de Vogeltjes­dans en hij komt uit St. Willebrord

  SINT WILLEBRORD - Fernando Reyes (58) – geboren als Conny van Es en in St. Willebrord opgegroeid met Corrie Konings – reisde als professioneel danser de hele wereld over. Hij werd bekend als bedenker van de Vogeltjesdans en geeft op Mallorca waar hij woont, 250 Spaanse dansvoorstellingen per jaar. Maar toch hunkert hij nog altijd naar erkenning. ,, Ik heb aardig wat gedaan om de naam Willebrord bekend te maken. Een lintje zou ik wel leuk vinden.”