Volledig scherm

Pokémontrainers niet welkom in Amphia Ziekenhuis

BREDA/ROOSENDAAL - Dat Pokémontrainers kosten noch moeite sparen om de wezentjes te vangen wordt nu eveneens duidelijk in het Amphia Ziekenhuis in Breda. Ook daar zijn Pokémon Go spelers gespot en het ziekenhuis is daar niet zo blij mee. Terwijl ze bij The Athlete's Foot in Roosendaal er juist op in spelen. 

Nadat fanatieke spelers ook op zoek gingen in het Amsterdamse AMC, laat het Amphia via Facebook en Twitter weten dat ze het ziekenhuis geen geschikte plek vinden om op zoek te gaan naar Pokémon. 

"Zoals jullie de hitpoints van jullie Pokémon erg belangrijk vinden, staat bij ons het welzijn en de privacy van onze patiënten en bezoekers voorop. Iedereen is welkom om zorg te ontvangen of om op bezoek te gaan bij iemand die zorg krijgt." 

Maar Judith Jansen, hoofd communicatie van het Amphia Ziekenhuis, wil wel laten weten dat ze niks tegen het spel hebben. "We wensen iedereen uiteraard veel succes met het vinden van allerlei Pokémon, maar doe het wel veilig!" 

Vang een Pokémon en krijg korting

Bij sneakerwinkel The Athlete's Foot in Roosendaal springen ze juist weer in op de hype. Daar krijg je korting als je kan aantonen dat je een Pokémon in de winkel hebt gevangen.