Drugsvaten in De Roosendaalse Vliet.
Volledig scherm
Drugsvaten in De Roosendaalse Vliet. © MaRicMedia / Christian Traets

Politie houdt verdachten dumpen van 140 vaten drugsafval in Roosendaalse Vliet aan

ROOSENDAAL - Vier mannen die betrokken zouden zijn geweest bij het dumpen van chemisch drugsafval in de Roosendaalse Vliet op 29 juli zijn aangehouden door de politie. Het gaat om een man uit Amsterdam (35), uit Essen (43) in België, uit Bergen op Zoom (34) en uit Rucphen (57). De vier mannen krijgen een proces-verbaal.

De Amsterdammer werd op 4 februari aangehouden in Amsterdam. Na twee dagen mocht hij na verhoor de cel weer verlaten. Op vrijdag 21 februari werd de man uit Essen door de Belgische politie overgedragen. Hij mocht maandag weer naar huis nadat hij diverse keren verhoord is. 

140 jerrycans

De mannen uit Bergen op Zoom en Rucphen zijn op de 29 juli al opgepakt. Dat was op de dag van de dumping in het oppervlaktewater van de Roosendaalse Vliet. Er werden ongeveer 140 jerrycans gedumpt.  De politie stelde meteen een onderzoek in en kwam uit bij een woning aan de Fianestraat in Bergen op Zoom, waar in een schuur achter de woning een MDMA drugslab werd aangetroffen. De mannen uit Bergen op Zoom en Rucphen waren volgens de politie betrokken bij dit drugslab.

In Bergen op Zoom werd later nog een MDMA drugslab gevonden aan de Weststraat. Of er een verband is tussen deze twee laboratoria onderzoekt de politie nog.