Volledig scherm
Een wietkwekerij, foto ter illustratie. © Politie

Politie vindt wietplantage bij man die flipt door drugsgebruik

In een woning in Steenbergen heeft ambulancepersoneel bij toeval een wietkwekerij gevonden toen ze op een melding afging van een bewoner die door het lint ging. De bewoner was zwaar onder invloed van drugs en knalde in zijn woning overal tegenaan. Uiteindelijk verwondde hij zichzelf zo erg dat hij naar het ziekenhuis is afgevoerd. 

,,Hij flipte helemaal”, laat een politiewoordvoerder weten. Een bekende deed de melding, omdat de bewoner niet meer in staat was nog normaal te reageren. Hij verwondde zichzelf zo erg, dat hij de hulpdiensten inschakelde. 

Waar hij precies van onder invloed was, laat de politie aan het onderzoek in het ziekenhuis over. ,,Maar we denken dat het iemand was die GHB in zijn lichaam had. De ongecontroleerde bewegingen van hem deden daar sterk aan denken.”

Toeval

Ambulancepersoneel heeft hem uiteindelijk met hulp van de politie in een ambulance weten te krijgen en naar het ziekenhuis gebracht. Toen de hulpverleners binnenwaren roken ze ook een sterke wietlucht. Na even zoeken vonden ze een wietkwekerij van zo'n zeventig planten in de woning. 

De kwekerij wordt vandaag geruimd. ,,Als de man weer bij zinnen is, wordt hij door ons gehoord”, zegt de woordvoerder van de politie. ,,Waarschijnlijk zetten we hem niet vast, maar op een later moment moet hij zich wel voor de rechter verantwoorden.”