Virgil Misidjan in het shirt van Willem II.
Volledig scherm
Virgil Misidjan in het shirt van Willem II. © Jeroen de Jong / PVE

Profvoetballer verdacht van trappen dubbele enkelbreuk Roosendaler

De Nederlandse profvoetballer Virgil Misidjan (24), oud-speler van Willem II en nu actief voor het Bulgaarse PFK Ludogorets, wordt verdacht van de gewelddadige parkeerruzie in Roosendaal waarbij het slachtoffer (68) een dubbele enkelbreuk opliep. Dat bevestigt zijn Bredase advocate.   

Het incident deed zich vrijdagavond laat voor aan de Burgemeester Prinsensingel.  Misidjan kreeg het aan de stok met de bewoner van het pand waar hij zijn auto voor had geparkeerd.  Hij blokkeerde de toegang tot het achterterrein van het echtpaar Van Akelijen. 

'Discriminerende opmerkingen' 

Bewoner Ron van Akelijen (68) uitte tegenover Misidjan zijn ongenoegen over de geparkeerde auto, die op dat moment al van zijn plek was gereden door een kennis van de voetballer. Volgens deze kennis heeft het slachtoffer als eerste geduwd en zou hij ook discriminerende opmerkingen hebben gemaakt tegen de voetballer.     

Zijn vrouw Henny van Akelijen ontkent dat. ,,Mijn man heeft de automobilist beleefd gevraagd of  zijn auto wilde wegzetten. Meer niet. De dader gaf zijn bril aan zijn kennis en liep op Ron af om hem ter plekke onderuit te trappen. En dat allemaal terwijl hij hartpatiënt is. Mijn man heeft de dader geen moment geprovoceerd'', zegt zij.       

Nog altijd ontdaan toont Henny van Akelijen een foto van de enkel van haar man. ,,De artsen waren geschokt. De dader moet precies geweten hebben wat hij deed. Het moet een professional geweest zijn’’, zegt ze in haar bovenwoning aan de Burgemeester Prinsensingel.

'Geen opzet'

De kennis van Misidjan, die buiten de publiciteit wil blijven, zegt dat de voetballer geen moment de bedoeling heeft gehad het slachtoffer te verwonden.  ,,Virgil is juist erg rustig gebleven. Hij is nooit agressief geweest", zegt hij. 

Het echtpaar Van Akelijen is plaatselijk bekend van de meubelwinkel het Brabantsch Korfke. ,,Mijn man heeft de zaak sinds 1974’’, zegt Henny. De winkel zit onder de woning met daarnaast de poort naar de achterzijde van het complex. ,,Onze auto staat achter. We moeten door de poort door om weg te kunnen. Meerdere mensen gebruiken deze uitgang, maar helaas gebeurt het regelmatig dat mensen hun auto er pal voor parkeren. Dat gebeurde vrijdagavond ook. Ik zag het en riep meteen uit het raam dat mijn man door de poort moest. Maar die automobilist zei dat het maar twee minuten zou duren en weigerde zijn auto weg te halen’’, zegt ze.

Op vrije voeten

De politie heeft de dader meteen aanhouden aangehouden en verhoord. Woordvoerder Eric Passchier: ,,We hebben hem verhoord en inmiddels is hij weer op vrije voeten gesteld. Hij blijft verdachte. De zaak is nu in handen van het Openbaar Ministerie.’’

Advocate Noortje Lut zegt verder geen mededelingen over de zaak te doen. ,,Er is nu strafrechtelijk onderzoek bezig en mijn cliënt is verdachte. Dat onderzoek is nog niet afgerond. Ik kan alleen zeggen dat er meerdere getuigenverklaringen zijn waaruit blijkt dat mijn cliënt uit zelfverdediging heeft gehandeld."    

Het slachtoffer maakt het volgens zijn vrouw redelijk. ,,Hij vindt de dader zielig. We zijn allebei gelovig en geloven niet in wraak. Het is beter om dit op een rustige manier te verwerken dan je te verliezen in haat. Dan kun je niet beginnen met het genezingsproces. Gelukkig krijgen we veel steun van familie en vrienden." 

De enkel van het slachtoffer Ron van Akelijen. De man moest met spoed geopereerd worden aan een dubbele breuk.
Volledig scherm
De enkel van het slachtoffer Ron van Akelijen. De man moest met spoed geopereerd worden aan een dubbele breuk. © Familie Van Akelijen
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Binnenkijken in de nieuwe bioscoop van Roosendaal: hier kijk jij straks naar de nieuwste films
    PREMIUM

    Binnenkij­ken in de nieuwe bioscoop van Roosendaal: hier kijk jij straks naar de nieuwste films

    ROOSENDAAL - Meters aan rode stof hangen al aan de muur. Bussels koperdraadjes verraden precies waar de speakers komen te hangen. Op de gigantische houten hellingen staat tot op de millimeter afgetekend waar de stoelen moeten komen. De muren achterin staan zo glad als een spiegel, klaar voor zes enorme doeken. Langzaam maar zeker begint het immense gebouw aan de Nieuwstraat écht op een bioscoop te lijken.