Volledig scherm
'Nog geen besluit over bouwplan bij Partijhal', zegt wethouder René Lazeroms. © ThinkStock

PVV: wel of geen migrantenhotel
bij Willebrordse Partijhal?

SINT WILLEBRORD  - Komt er wel of niet een migrantenhotel bij de voormalige Partijhal in St. Willebrord? De Rucphense PVV-fractie vindt dat wethouder René Lazeroms geen duidelijk antwoord op die vraag heeft. Lazeroms zelf benadrukt dat er geen enkel besluit is genomen over de bouw van een hotel.

Volledig scherm
Brigitte Clercx © Jan Zandee/Pix4Profs

Dat de -nog onbekend gebleven- initiatiefnemers komende dinsdag al een voorlichtingsavond hebben belegd noemt de wethouder ‘hun verantwoordelijkheid’. ,,Daar heb ik geen invloed op.’’ Hij zegt dat de gemeente erop  gewezen heeft dat een ‘omgevingsdialoog’ onderdeel van de procedure dient te zijn.

Quote

Dit roept enorm veel onrust op

Brigitte Clercx, PVV

Het PVV-raadslid Brigitte Clercx ziet tal van onduidelijkheden en hekelt de communicatie rond het plan. Ook de gedachte achter het initiatief stoort haar. ,,Dit roept enorm veel onrust op.’’ Zij wil weten of er sprake is van het huisvesten van arbeidsmigranten. Volgens het raadslid spreken de initiatiefnemers van ‘een hotel voor overwegend eigen werknemers’. Lazeroms wil daar niet op ingaan.

'Niks bekend’

Toen Clercx begin deze week bij de gemeente aan de bel trok hoorde ze aanvankelijk dat er over het plan ‘niks bekend’ was. Dat er dinsdag een brief naar raadsleden ging die meldde het college inderdaad op de hoogte was van ‘een principe-verzoek’ bevreemdt haar. Zij  vroeg vergeefs om duidelijkheid over de datum waarop het plan op tafel kwam. 

Clercx stelt dat het maken voor een ontwerp voor een hotel de nodige voorbereiding kost. Zij trekt de conclusie dat  de gemeente dus al eerder in gesprek is geweest met de initiatiefnemers. ,,Geen architect gaat zo maar iets tekenen’’, verwijst zij naar de bewonersbrief, waarin staat dat op de info-avond ook een architect aanwezig is.

  1. Ruud Zijlmans uit Roosendaal verzorgt vrouwenwielrenners: ‘Annemiek van Vleuten schreef geschiedenis’
    PREMIUM

    Ruud Zijlmans uit Roosendaal verzorgt vrouwen­wiel­ren­ners: ‘Annemiek van Vleuten schreef geschiede­nis’

    Hij is bescheiden en hoeft niet in de belangstelling te staan. ,,Het gaat om de sporter. Niet om mij. Ik ben maar een klein radartje in het grote geheel.” Toch hebben de handen van Ruud Zijlmans (53) uit Roosendaal de spieren van wielertoppers in vorm gemasseerd. Hij stond aan de finish om Annemiek van Vleuten op te vangen toen ze een paar weken geleden de wereldtitel pakte in Engeland.