Volledig scherm
© ANP

Rabobank sluit kantoor Sint Willebrord: kiosk in Vinkenstraat, 'vragenochtenden' in Lanteern

SINT WILLEBRORD - De Rabobank sluit op 1 september het kantoor in de Dorpsstraat in Sint Willebrord, maar plaatst wel een kiosk in de Vinkenstraat waar klanten kunnen pinnen én storten. En vanaf september houdt de bank toch nog drie ochtenden kantoor in De Lanteern waar klanten terechtkunnen voor vragen.

De Rabobank is landelijk bezig met het herindelen van het kantorennetwerk en daar hebben de ontwikkelingen in de gemeente Rucphen alles mee te maken, zo zegt Martijn van Zelst, manager particulieren bij Rabobank De Zuidelijke Baronie.

Versimpelen

,,Het klantenbezoek aan de kantoorbalies loopt overal in het land terug. Daarnaast versimpelen de handelingen aan de balies als gevolg van de digitalisering: je kunt bijvoorbeeld zelf thuis via de computer heel gemakkelijk een spaarrekening openen, daar heb je geen kantoor meer voor nodig. Er is in Sint Willebrord nog wel een grote groep mensen die hulp nodig heeft bij bepaalde dingen en daarom kiezen we voor een contactpunt in het dorpshuis dat elke maandag-, woensdag- en vrijdagochtend open is."

Veilige plek

In de Vinkenstraat in Sint Willebrord komt een zogeheten stand alone pinautomaat, althans daarvoor heeft de bank toestemming gevraagd aan de gemeente. De automaat is een 'box' die op een goed zichtbare en veilige plek komt te staan, met voldoende parkeerplaatsen dichtbij.

Omwille van de veiligheid (plofkraken die volgens Van Zelst steeds zwaarder worden) werd de pinautomaat in het appartementencomplex aan het Raadhuisplein in Rucphen al verwijderd. Ook daar komt een kiosk voor terug.

Sprundel heeft al een kiosk in de St. Janshof. In Schijf is bij de Attent-supermarkt een pinautomaat en in Zegge is er een te vinden in de Onze Lieve Vrouwestraat van de Rabobank Zuidwest-Brabant.

BN DeStem nieuwsapp, download nu! Klik hier voor iOS of hier voor Android!
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement