Volledig scherm
Een recordbedrag voor ColSensation 2018. © Stichting Team Doelbewust

Recordbedrag voor ColSensation 2018

ROOSENDAAL - Voor het eerst in zeven jaar is het eindbedrag van ColSensation boven de grens van 350.000 euro uitgekomen. Het evenement, georganiseerd door Stichting Team Doelbewust uit Roosendaal, heeft maar liefst 365.263 euro opgehaald.

Dat is vrijdagavond bekend gemaakt tijdens de viering van het 10-jarig bestaan van Stichting Team Doelbewust in restaurant Bravo24 aan De Stok. 

Onderzoek naar kanker

Met het evenement ColSensation wil Stichting Team Doelbewust een bijdrage leveren aan onderzoek naar en genezing van kanker. Ook is aandacht voor de verbetering van het leven voor kankerpatiënten. De 365.263 euro wordt verdeeld onder KWF en regionale kanker gerelateerde doelen, zoals het Bravis Oncologie Centrum. 

300 sporters

Het geld is opgehaald doordat 300 sporters en 50 vrijwilligers zich hebben ingezet voor het goede doel. Op 14 september beklommen zij de Mont Ventoux in Frankrijk. De jongste deelnemer was 10 jaar, de oudste 77. 

In aanloop naar het evenement hebben de deelnemers verschillende acties georganiseerd om geld in te zamelen. Van rommelmarkten, tot koekverkoop, bingo-avonden en de verkoop van zelfgemaakte spullen als armbandjes. 

Nieuwe editie

Ook volgend jaar zal Stichting Team Doelbewust zich weer inzetten voor een nieuwe editie van ColSensation. De voorinschrijving is gestart via www.colsensation.nl. 

  1. Overname Joost Zorgt door Actief Zorg; in Bosschenhoofd liep zorg toch al door
    PREMIUM

    Overname Joost Zorgt door Actief Zorg; in Bosschen­hoofd liep zorg toch al door

    BOSSCHENHOOFD - Thuiszorgorganisatie Joost Zorgt wordt overgenomen door een Actief Zorg, een Brabantse partij. Curator Johan Westerhof (HVG Law) uit Utrecht heeft hierover overeenstemming bereikt. Wat de gevolgen voor de Brabantse vestiging in Bosschenhoofd zijn is nog onduidelijk. ,,We wachten nog steeds op een gesprek met de curator‘’, aldus Franklin Elgin, franchisenemer van Joost Zorgt in West-Brabant en inmiddels ook Rotterdam. ,,Of ook wij onder de naam Actief Zorg verder gaan, kan ik pas daarna zeggen.‘’