Volledig scherm
archieffoto © Thinkstock

Rico mag weer dromen van tennispark in Rucphen

SPRUNDEL - Over iets meer dan een jaar kan de TV Rico uit Sprundel  weer een onderkomen hebben, zegt voorzitter Diane Martens na overleg met de gemeente. Het nieuwe bestuur verwacht dat het voor de helft minder kan van de aanvankelijk geraamde 425.000 euro. ,,Wel krijgen we vier banen én verlichting’’, zegt Martens over een nieuw tennispark tegenover het zwembad in Rucphen. ,,Geen probleem, als we maar binnen het budget blijven.’’

Het nieuwe bestuur heeft offertes opgevraagd voor het plaatsen van units. ,,De bouw van een echte kantine komt later’’, verduidelijkt de voorzitter een van de voornaamste aanpassingen. Het eerder opgestapte bestuur voorzag massaal ledenverlies als er zwaar gesneden moest worden in de plannen.

,,Het nieuwe plan moet nog  wel worden ingediend bij de Stichting Waarborgfonds Sport (SWS)’’, houdt Martens nog een slag om de arm. Doorrekening van de oorspronkelijke opzet bleek uiteindelijk een niet te nemen horde. Volgens de SWS was het plan te risicovol voor de vereniging, die circa 250 leden telt.

Waar het oude bestuur geen toekomst zag in het indienden van een sterk versoberde opzet kozen Martens en haar mensen bewust voor een andere weg. ,,We zijn aangetreden om een eind te maken aan de onzekerheid voor de leden. We zullen ze ook steeds updates geven over hoe het nu verder gaat. ‘’ Volgens de voorzitter heeft de vereniging ondanks alle donkere wolken nog steeds geen noemenswaardig ledenverlies geleden.

Groen licht

Martens denkt dat uitvoering van de nieuwe plannen zeker nog een maand of dertien, veertien vergt. ,,Pas als de SWS groen licht geeft, kunnen we gaan beginnen.’’  Voor de leden is er nu al helderheid over de vraag waar  ze volgend jaar terecht kunnen. Net als de afgelopen tijd zijn de tennissers te gast bij de TC Etten. ,,Dat is al afgesproken. Binnenkort gaan we onze agenda’s op elkaar afstemmen’’, zegt Martens over de data van bijvoorbeeld clubkampioenschappen.

De voorzitter denkt dat het bestuur flink de vaart kan houden in de nieuwe opzet, deels omdat het kostenplafond bekend is. ,,Wij denken dat het zeker voor minder dan de helft kan. Bovendien scheelt het dat er al heel veel voorwerk is gedaan’’ , zegt ze over bruikbare delen van het oorspronkelijk plan.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement