Volledig scherm
Ger Michielsen als dj MacGee vermaakt het publiek tijdens On the Wheels of Steel. Foto Fons Pijnen. © F Onspijnen

Robert en Ger winnen ' On the Wheels of Steel' in Oud Gastel

OUD GASTEL - Robert Rijsdijk is afgelopen zaterdag door de jury aangewezen als winnaar van de vijfde editie van On the Wheels of Steel. Het publiek koos voor Ger Magielse (Kruisland) artiestennaam MacGee.  Het café van Gastelsfeer zat goed vol. 

De sfeer was er letterlijk en figuurlijk warm. House, rock, pop en wat al niet meer. Depêche Mode, Uriah Heep of Simple Minds. Het publiek stond heerlijk te genieten en mee te swingen.

Frank Hopstaken: 'We hebben deze keer niet voor de Sfeerschuur gekozen, maar voor het café. Dat heeft best goed uitgepakt. Qua ambiance en geluid een verbetering. Maar horeca technisch, en dan bedoel ik bijvoorbeeld de bereikbaarheid van de bar, minder. Volgend jaar weer op de oude locatie. We gaan ook proberen om het geluid nog beter in te regelen. Bijvoorbeeld door het gebruik van een dummy setje. Het is dan beter mogelijk om alles vanaf het begin goed ingeregeld te hebben. Het zit vaak in kleine dingen. "

Het succes van de 'vinylmuziek' zit volgens de medeorganisator in het feit dat je er wat moeite voor moet doen om de plaat aan te zetten. Je bent dan bereid om langer te blijven luisteren. Ook minder bekende nummers komen dan onder de aandacht. 

Aan deze erg geslaagde muziekhappening deden vijftien amateur dj's mee. Met namen als ViNiels, Major Tom, Dr Love. Wat te denken van Ben van de Klundert als dj Lijkenpikker die tijdens het juryoverleg zijn ding deed. Frank: 'Al bij al is het supergeslaagd. Wij hebben als organisatie genoten en het publiek zeker zoveel."

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement