Directeur Roland van der Poel van de Associate degrees Academy spreekt de eerstejaars toe in de hal van de school in Roosendaal.
Volledig scherm
PREMIUM
Directeur Roland van der Poel van de Associate degrees Academy spreekt de eerstejaars toe in de hal van de school in Roosendaal. © Henk den Ridder

Roosendaal een studentenstad? De groei is er, maar nog niet zoals verwacht

ROOSENDAAL - Het bedrijfsleven is tevreden, maar de horeca en woningmarkt merken nog weinig van studentenstad Roosendaal. De Associate degrees Academie werd drie jaar geleden met veel tamtam naar Roosendaal gehaald. Maar profiteert de stad ook daadwerkelijk van de komst van een hbo-opleiding?

 1. Appartementen in pastorie en Sint-Martinuskerk in Schijf: ‘Eeuwig zonde als de kerk zou verdwijnen’
  PREMIUM

  Appartemen­ten in pastorie en Sint-Martinus­kerk in Schijf: ‘Eeuwig zonde als de kerk zou verdwijnen’

  SCHIJF - De pastorie van Schijf wordt omgebouwd tot appartementencomplex voor senioren. Ook in de naastgelegen Sint-Martinuskerk zouden woningen kunnen komen. Die plannen heeft de Stichting Kerk en Samenleving uit Schijf. Er blijft in de kerk ruimte gewoon voor diensten en vieringen. Op die manier hoopt de Schijfse gemeenschap de woningmarkt een zetje te geven én het leegkomend religieus erfgoed te bewaren.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  21

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.