De Voedselbank en de Ruilwinkel zitten in de voormalige Pius X-school aan de Edisonstraat. De bezoekers ervan worden benaderd voor de Quiet Community Roosendaal.
Volledig scherm
De Voedselbank en de Ruilwinkel zitten in de voormalige Pius X-school aan de Edisonstraat. De bezoekers ervan worden benaderd voor de Quiet Community Roosendaal. © Tonny Presser © 2018

Roosendaal geeft uitkeringsgerechtigde meer vertrouwen

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal wil uitkeringsgerechtigden en minima niet langer zien als potentiële criminelen, die constant bewijsstukken van goed gedrag moeten laten zien. ,,We hebben die mensen jarenlang alleen maar steun gegeven. We zijn de autonomie van ze uit het oog verloren", zegt wethouder Klaar Koenraad.

  1. Zo'n 240 medewerkers Bravis zitten thuis: zorg fors afgeschaald

    Zo'n 240 medewer­kers Bravis zitten thuis: zorg fors afge­schaald

    ROOSENDAAL/BREDA - De stijging van het aantal coronapatiënten in combinatie met een aanzienlijke uitval van medewerkers leidt ertoe dat het Bravis ziekenhuis in Roosendaal en Bergen op Zoom fors ingrijpt in de reguliere zorg. Alleen acute ingrepen en oncologische operaties worden komende week gedaan. Alle andere operatieve zorg is uitgesteld. Het ziekenhuis benadrukt dat poliklinische zorg en verloskunde wel doorgaan.