Volledig scherm
Oude Da Vinci College aan Bovendonk in Roosendaal © Google Street Views

Roosendaalse culturele clubs trekken in bij Da Vinci college op Bovendonk

ROOSENDAAL - De culturele clubs, die weg moeten uit Mariadal en Essent-gebouw op de Kade, gaan definitief naar het voormalige Da Vinci gebouw op de Bovendonk in Roosendaal. 

Oud-burgemeester Michel Marijnen is door de gemeente aangesteld als kwartiermaker. Marijnen heeft voorlopig een lijst met 13 namen, die hij gaat uitnodigen voor een gesprek over wat het cultureel broeinest van Roosendaal moet worden.

,,We hebben absoluut geen haast, maar het is erg belangrijk dat er van te voren goede afspraken worden gemaakt. Wanneer die verschillende partijen in een groot gebouw gaan zitten, moet dat goed geregeld worden. De gemeente vindt dat het gebouw goed gebruikt gaat worden door een goede samenwerking tussen de verschillende partijen.

Op de voorlopige lijst van Marijnen  staan dertien namen, waaronder vijf theaterclubs uit Essent: Drie Maal Plankenkoorts, Jong!, Plak, Respect, en Tiuri en drie verenigingen uit Mariadal: heemkundekring De Vrijheijt van Rosendale, modelspoorvereniging Post B en filmclub Ersa. Beeldcollectief, Boekenwurm, Peter Kesseler, Stichting Levende Molens en het Taalhuis worden door Marijnen ook uitgenodigd voor de eerste bijeenkomst dit jaar.

,,De lijst zal nog wel worden groter worden,” verwacht Marijnen. ,,Aangezien het Da Vinci-gebouw behoorlijk groot is, verwacht ik dat er nog genoeg ruimte overblijft voor meer partijen. De gemeente heeft wel duidelijk gemaakt dat een partij wel een duidelijk cultureel element moet hebben om een plek te krijgen in de oude school.”

,,Niemand zit op een schopstoel, dus we hebben de tijd om er iest moois van te gaan maken. Een goede voorbereiding en duidelijke afspraken zijn van groot belang voordat het gebouw door ons zal worden aangepakt. Er zal in de oude school nog wel een en ander gebeuren voordat de clubs en verenigingen erin gaan,” verteld Marijnen.

Op het moment zijn er door Alvast zeven studenten in de oude Da Vinci aan Bovendonk gehuisvest. Dit om te voorkomen dat het pand vernield of gekraakt worden. De studenten wisten dat ze de school weer moeten verlaten wanneer er een nieuwe functie voor gevonden is.