Volledig scherm
Rode cirkel geeft locatie nieuwe biomineralen fabriek Suez ReEnergy in Roosendaal aan © Lucht foto Aero View

Roosendaalse raad ook tegen nieuwe plan voor Biomineralenfabriek

ROOSENDAAL - De gemeenteraad van Roosendaal heeft donderdagavond in een besloten vergadering verklaard ook tegen het nieuwe plan van Biomineralen te zijn.

Dat deed de gemeenteraad door een zogeheten voorbereidingsbeluit te nemen voor het gebied waar Biomineralen nu de mestfabriek wil bouwen. De raad was ook al tegen het oude plan. 

Daarmee kan de gemeenteraad ongewenste ontwikkelingen tegenhouden of in ieder geval vertragen. Omdat de provincie het bevoegd gezag is en over de vergunningaanvraag gaat, kan Den Bosch de gemeenteraad eenvoudig overrulen.

De gemeenteraad kan het voorbereidingsbesluit weer intrekken als blijkt dat de meerderheid van de raadsleden het nieuwe plan wel akkoord vindt.

Actiegroep

Will Vermeulen van de actiegroep Biomineralen valt bijna van zijn stoel als hij van BN DeStem hoort dat SUEZ en Biomineralen BV een nieuw plan hebben ontwikkeld voor de Biomineralenfabriek aan de Potendreef in Roosendaal.

,,In februari 2016 maakte SUEZ de fout door slechts enkele omwonenden te informeren. Nu wordt weer dezelfde fout gemaakt. De krant weet alles, de gemeente weet niks en de omwonenden weten van niks", zegt Vermeulen boos. Hij betreurt het zeer dat hij als 'eerst-betrokkene' niet op de hoogte is gebracht. ,,Het is een ramp."

SUEZ is van plan om de stakeholders vanaf volgende week op de hoogte te brengen. Er komt een bijeenkomst waar het bedrijf uitleg geeft aan alle betrokkenen.

Volledig scherm
Directeur Marc Das van SUEZ ReEnergy in Roosendaal. © Henk den Ridder