Volledig scherm
© Luna Cartigny Stanley

Roosendaalse schildert Rotterdam in stijl van Van Gogh

ROOSENDAAL -De Roosendaalse Erika Stanley maakte negen kunstwerken van Rotterdamse locaties, in de stijl van Van Gogh. De belangstelling is nu al groot.

Alle mooie steden van Nederland hadDe Costa Ricaanse kunstenaar Erika Stanley gezien. Ze werd rondgeleid in Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Haarlem, Breda en Maastricht. Schattig vond ze die. Haar mond viel pas open toen ze in Rotterdam was.

"Wat een prachtige architectuur, wat een pure schoonheid, die kosmopoltische sfeer!", riep ze uit. De gebouwen en de sfeer werden een inspiratiebron waar de in Roosendaal woonachtige Stanley haar andere bezieling aan koppelde: Vincent van Gogh.

Zaterdag opent in galerie Thyade Art in Rotterdam de expositie Als van Gogh. Negen Rotterdamse locaties schilderde Stanley in de stijl van Van Gogh. De resultaten zijn verbluffend en maken vooral in Rotterdam veel los.

"De reacties die ik ontvang zijn ongekend. Daaruit spreekt veel liefde voor de stad. Om aan de vraag te voldoen, bieden we replica’s aan van 20 bij 20 en 30 bij 30 centimeter."