Volledig scherm
Vanuit Rucphen kwamen de afgelopen jaren steeds 30 tot 50 anonieme meldingen binnen over criminele zaken die in Rucphen gebeuren. © ANP XTRA

Rucphen: via Meld Misdaad Anoniem directere info over criminaliteit

RUCPHEN - De gemeente Rucphen is sinds 1 december aangesloten bij het particuliere meldpunt Meld Misdaad Anoniem (MMA).

Rechtstreeks

Dat betekent dat de gemeente voortaan rechtstreeks meldingen ontvangt over criminaliteit en ondermijning in Rucphen.  Burgemeester Marjolein van der Meer Mohr hoopt op deze manier sneller de politie op bepaalde ontwikkelingen te kunnen wijzen. ,,De politie is wel geabonneerd op Meld Misdaad Anoniem, maar dat betekende voor ons dat we informatie indirect en trager kregen. Door nu zelf een abonnement te nemen, denken we de politie gerichter input te kunnen geven, zodat zij ook zaken sneller kunnen oppakken.” 

Fraude

De gemeente verwacht door een abonnement op MMA ook gemakkelijker overheidsgeld te kunnen terugvorderen dat mensen binnenharkten door frauduleus handelen. 

Particulier

Meld Misdaad Anoniem staat los van de politie, het is onderdeel van het particuliere bedrijf NL Confidential. Mensen kunnen er 24 uur per etmaal zeven dagen per week zaken online melden. 

Veiligheidsmonitor

De afgelopen jaren kwamen er bij MMA vanuit Rucphen tussen de 30 en 50 meldingen binnen. Uit de regionale Veiligheidsmonitor bleek onlangs dat vanuit de gemeente Rucphen twee tot drie keer meer anoniem gemeld wordt dan in vergelijkbare gemeenten in West-Brabant.