Rucphense ambtenaren moeten duidelijker communiceren met de burger

RUCPHEN - De gemeente Rucphen gaat de voorlichting aan de inwoners verbeteren.

Volledig scherm
Wethouder Laura Matthijssen heeft de gemeentelijke voorlichting in portefeuille. © Eind104 Bs

Zoveel werd duidelijk tijdens de recente tussentijdse discussie over de gemeentefinanciën. Diverse gemeenteraadsfracties begonnen over de teleurstellende communicatie rond bijvoorbeeld de verkeersingrepen in Zegge.

Inzetten op bewustwording

Daarop zei wethouder Laura Matthijssen dat in eerste instantie binnen het gemeentehuis wordt ingezet op bewustwording. ,,Communicatie is van ons allemaal, die gedachte moet bij alle ambtenaren tussen de oren komen te zitten.” 

Daarnaast gaan de communicatie-adviseurs van de gemeente ‘meer aan de voorkant van het communicatieproces zitten', zei de wethouder. D66-raadslid Heidi Vos vond dat maar een vage uitdrukking. 

Voorlichters krijgen een zwaardere taak

Daarop legde Matthijssen uit: ,,Het betekent bijvoorbeeld dat de adviseurs voortaan bij elke ambtelijke werkgroep aansluiten om mee te denken over hoe we onze inwoners over dat onderwerp informeren. Ze timmeren echt hard aan de weg.” 

Meer communicatieplannen

CDA-raadslid Tosca Goorden stelde voor om bij ‘elk raadsvoorstel met impact’ voortaan een communicatieplan te maken. Over dat idee gaat wethouder Matthijssen serieus nadenken, zei ze.