Volledig scherm
Even verkoeling zoeken tijdens een van de opdrachten in hartje Rucphen. © Herbert Kats

Rucphense kinderen op reis door fantasiewerelden

RUCPHEN - De jonge deelnemers aan het Kindervakantiewerk (KVW) in Rucphen maken deze week een reis door verschillende fantasiewerelden. Die zijn verzonnen door organisatie zelf en bieden dagelijks een nieuw avontuur. Dat begon maandag in Speelwereld en eindigt vrijdag met een theaterprogramma in dorpshuis Agora.

De start leverde dat meteen een record aantal aanmeldingen op. ,,Op de eerste dag al tweehonderd… Meestal halen we dat dat pas op het eind van de week’’, puft Rian van Dorst van het KVW. 

Op tropische omstandigheden was vooraf gerekend. Verkoeling in de vorm van water, van sproeiers, een zwembadje, waterpistooltjes en vele flesjes vindt dan ook gretig aftrek. ,,Op Facebook hebben we de deelnemers gewaarschuwd dat ze aan zonnebrand moesten denken. Nu moeten we kijken of we dat zelf ook bij ons hebben’’, lacht Van Dorst. Het KVW beschikt over veertig groepsleiders.

Volledig scherm
Een kinderbadje biedt de kans waterpistolen te vullen. © Herbert Kats

Voor het eerst is gekozen voor activiteiten in de dorpskern. ,,We wilden ons laten zien omdat het geld voor Agora toch door de bevolking bijeen is gebracht’’, zegt Rian. Het dorpshuis fungeert de hele week als centrale post voor de organisatie, terwijl er tegenover bij de jeu de boulesbaan vanuit tenten de schooljeugd (groep 3 basisschool tot en met brugklas) op pad wordt gestuurd. ,,Als dit over een tijdje één plein is ,wordt het helemaal tof’’,  zegt vrijwilliger Annelies Aanraad, verwijzend naar plannen om het verkeer om het hart van het dorp heen te leiden.

Theater

Het programma leidt de groepen naar de -fictieve- ruimte (gisteren), de Snoepwereld (vandaag) en naar Steketee (donderdag), waar een miniwereld met paintballen wacht. De afsluiting volgt na een verrassingprogramma op vrijdag met fritesmaaltijd én een voorstelling in het theater van Agora. ,,Dan speelt de werkgroep KVW het verhaal uit’’, onthult Van Dorst.