Volledig scherm
Voorzitter Cor Leijs bij de eerste padelbaan van TV Rico © Herbert Kats

Rucphense tennisclub Rico beducht voor patstelling

RUCPHEN - Nee, nieuwbouw aan de Binnentuin in Rucphen is niet metéén aan de orde. Niettemin houdt TV Rico druk op de ketel, want de behoefte aan een tweede padelbaan blijft. Voorzitter Cor Leijs wil voorkomen dat zijn tennissers klem komen te zitten. Hij ziet nog weinig schot in verdere ontwikkeling van het gebied. ,,In het voorjaar moet er duidelijkheid zijn.’’

Leijs is altijd bereid mee te denken over nieuwe ontwikkelingen, verzekert hij. ,,Wij denken in oplossingen. Maar ik heb ook gewaarschuwd dat er andere plannen komen als het blijft hangen.’’ Boodschap is dat Rico een eigen weg zoekt als de belangen van de club niet tijdig en goed worden ingebed in grotere plannen.

De voorzitter verwoordt een geluid dat steeds harder rond de Binnentuin klinkt: ,,Je moet het van de verenigingen hebben. Wat we met Rico voor elkaar hebben gekregen, heeft ons groei en een goede naam bezorgd .’’ Leijs denkt dat de sleutel voor nieuwe stappen ligt in samenwerking en afstemming. ,,Je moet niemand buitensluiten.’’

Levendiger

Andere verenigingen boekten het afgelopen jaar eveneens concrete verbeteringen. In de schaduw van de grote skihal, inmiddels in handen van Snow World, is het levendiger dan ooit. Jongste impuls is de wielerbaan van Willebrord Wil Vooruit. In sneltreinvaart voorzien van een net onderkomen, na dertig jaar wachten.

Rico zelf werd eind 2017 door een nieuw bestuur van een ondergang gered. Voor Leijs aantrad waren nieuwbouwplannen stukgelopen op de (te) hoge kosten. Sinds april 2019 heeft de tennisclub een fraai onderkomen aan de Baanvelden, mede door grote zelfredzaamheid.

Enkele maanden geleden opende Rico de eerste padelbaan (een modernere variant van tennis) van de gemeente. Voor een extra padelbaan vindt de gemeente het een luttele drie maanden na de ingebruikname van de eerste wat vroeg.

Bomen

Niettemin zijn rond de oude sporthal die Laco bestiert al een kleine bomen gekapt voor een nieuwe promenade. Deels in verband met een mogelijke uitbreiding bij TV Rico, deels in verband met verdere ontwikkeling van de Binnentuin, laat de gemeente weten. Het gaat dan om de wielerzaak die daar moet komen én het nieuwe zwembad. Daarover moet de gemeenteraad overigens nog een besluit nemen.